Η DARPA αναπτύσσει τον πιο εξελιγμένο αυτόματο πιλότο

Η DARPA σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερα προηγμένου , που θα αναλαμβάνει χρέη αυτόματου πιλότου σε αεροσκάφη και θα «βοηθά» τον πιλότο ακόμη και σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

darpa

Το πρόγραμμα αποκαλείται Aircrew Labor In-Cockpit Automation System (ALIAS) και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν θα ενσωματώνει το σύνολο των τεχνολογικών εξελίξεων πενήντα ετών, στους τομείς της αυτοματοποίησης συστημάτων και τον απομακρυσμένο χειρισμό αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) λεπτομέρειες του προγράμματος θα δοθούν στη δημοσιότητα τον ερχόμενο Μάιο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό το ALIAS θα αναλαμβάνει τη μείωση του φόρτου εργασίας για τους χειριστές, εντός του cockpit, την αύξηση της απόδοσης του πληρώματος και την βελτίωση της ασφάλειας τους αεροσκάφους.

Στόχος του προγράμματος είναι να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί ένας μόνιμα ενεργοποιημένος ψηφιακός βοηθός, ο οποίος θα μπορεί άμεσα να προχωράει σε εκτίμηση καταστάσεων και να προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες. Βασικό στοιχείο είναι η ενός εύκολου στη χρήση περιβάλλοντος χρήσης, το οποίο θα μπορεί να ενσωματωθεί σε πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων κατηγοριών.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Daniel Patt, σημείωσε ότι οι ικανότητες του προηγμένου αυτόματους πιλότου που θα προκύψει από το πρόγραμμα ALIAS θα μπορεί να βοηθήσει στην μετατροπή του ρόλου των πιλότων από «διαχειριστή» σε «επιβλέποντα» της πτήσης.

Σαν αυτοματοποιημένο σύστημα το ALIAS θα μπορεί να εκτελεί την προσχεδιασμένη πτήση, από την απογείωση μέχρι την προσγείωση, έχοντας την ικανότητα να αντιμετωπίζει ακόμη και έκτακτα γεγονότα όπως η απώλεια συστημάτων του αεροσκάφους.

Για να επιτύχει στην αποστολή του το ALIAS θα βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης παρακολούθησης όλων των παραμέτρων της πτήσης και των συστημάτων του σκάφους, με δυνατότητα ταχείας αντίδρασης για την εξασφάλιση της ασφάλειας της πτήσης. Παράλληλα, θα είναι εφοδιασμένο με εύκολο στη χρήση interface που θα περιλαμβάνει φωνητικές εντολές και μέσω οθονών αφής.

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).