DCRS Σύστημα ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών

Ερευνητές του KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology) ανέπτυξαν το DCRS ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης, το οποίο είναι σε θέση να φορτίζει έως και 40 smartphones συγχρόνως, από απόσταση 5 μέτρων.

DCRS

Το σύστημα ονομάζεται DCRS (Dipole Coil Resonant System) και για τη λειτουργία του χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια. Το σύστημα του KAIST βασίζεται στο CMRS (Coupled Magnetic Resonance System) που πρωτοπαρουσιάστηκε από το MIT το 2007.

Ωστόσο, το Dipole Coil Resonant System που δημιούργησαν οι κορεάτες ενσωματώνει μία σειρά από στοιχεία που επιτρέπουν τη δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης του συστήματος, σε αντίθεση με το προγενέστερο CMRS.

Βασικά σημεία διαφοροποίησης και βελτίωσης είναι η σύνθετη δομή της σπείρας που απαιτεί τέσσερα πηνία, το συνολικό μέγεθος και η πιο αποδοτική μεταφορά ενέργειας.

Η δομή των σπειρών του Dipole Coil Resonant System αποτελείται από δύο μαγνητικές διπολικές σπείρες. Η πρωτεύουσα σπείρα προκαλεί το μαγνητικό πεδίο και η δευτερεύουσα σπείρα λαμβάνει την ηλεκτρική ενέργεια.

Το σύστημα είναι συμπαγές σε μέγεθος και κλιμακωτά μπορεί να επιτύχει την απόδοση ισχύος έως και 209 Watt σε συχνότητα 20 kHz.

Αν και αντίστοιχα συστήματα έχουν αναπτυχθεί και από άλλους ερευνητές, ακόμη και με μεγαλύτερη εμβέλεια, εντούτοις το σύστημα του KAIST είναι το μόνο που καταφέρνει να φορτίσει τόσες συσκευές συγχρόνως.

Μάλιστα, οι δημιουργοί του θεωρούν ότι το σύστημά τους έχει αρκετή ισχύ ώστε να μπορεί να φορτίζει και μεγαλύτερες συσκευές όπως τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

naftemporiki.gr

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).