Εικονική πραγματικότητα δια χειρός Sony


Ένα ακόμα virtual reality headset που δεν είναι το Oculus Rift; Μιλάμε για το Project Morpheus το νέο “παιδί” της Sony που υπόσχεται να προσφέρει στους gamers ατέλειωτες στιγμές απόλαυσης.

sony project morpheus

Στην πρόσφατη παρουσίασή του Project Morpheus, το οποίο θα συνεργάζεται με το PS4, η Sοny έκανε επίδειξη του πρωτοτύπου. Το headset αυτό χρησιμοποιεί μια οθόνη προβολής που “φοριέται” απευθείας μπροστά στα μάτια του χρήστη, για να δημιουργήσει –σύμφωνα με τους δημιουργούς του- “νέα επίπεδα καταβύθισης στην εικονική πραγματικότητα” κατά τη διάρκεια του gaming.

Από πλευράς λειτουργικότητας και εμφάνισης, το Project Morpheus είναι παρόμοιο με το Oculus Rift, ενώ χρησιμοποιεί μια LCD οθόνη ανάλυσης 1080p, προσφέροντας οπτικό πεδίο 90 μοιρών. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με γυροσκοπικούς αισθητήρες για να γίνεται αντιληπτό από την κάμερα του Playstation. Αυτό συνεπάγεται πως προβάλει τις εικόνες του τοπίου, ανάλογα με το που στρέφεται το κεφάλι του χρήστη, σε πραγματικό χρόνο. Συνδέεται με το PS4 μέσω HDMI ή USB και ακόλουθα με την PlayStation Camera και το Playstation Move.

Εκτός αυτών, ενσωματώνει ένα 3D ηχητικό σύστημα, το οποίο ακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη και εκπέμπει τους ήχους και τη μουσική ανάλογα με το οπτικό πεδίο, προσφέροντας τον απαιτούμενο ρεαλισμό.

Όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά μάλλον η Sοny έχει καθυστερήσει στο θέμα αυτό, καθώς το Oculus Rift είναι ήδη σε διαδικασία παραγωγής και θα βρίσκεται στα καταστήματα μέσα στο χρόνο.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

ote.gr


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news