16χρονος έφηβος έριξε με DDoS 444 ιστοσελίδες σχολείων


Η Ιαπωνική αστυνομία άσκησε δίωξη την περασμένη Τετάρτη 11 Μαρτίου εναντίον ενός δεκαεξάχρονου έφηβου που πραγματοποίησε επιθέσεις DDoS και κατέβασε 444 ιστοσελίδες σχολείων στην περιοχή της Osaka, σύμφωνα με την Japan Today.ddos

Το όνομα του δεν δημοσιεύτηκε από την αστυνομία, καθώς είναι ακόμα ανήλικος. Οι αρχές όμως ισχυρίζονται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησε μια επίθεση DDoS εναντίον του διακομιστή της Διοίκησης Παιδείας της Osaka.

Ο διακομιστής περιείχε όλες τις ιστοσελίδες των θεσμικών οργάνων της περιφέρειας, οι οποίες έπεσαν μετά την επίθεση. Συνολικά, το παιδί κατάφερε να ρίξει 444 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής Osaka.

Ο έφηβος ανέφερε στην αστυνομία ότι ήθελε να ρίξει μόνο την ιστοσελίδα του σχολείου του, και δεν ήξερε ότι θα επηρεαστούν και άλλες σχολικές ιστοσελίδες.

Βλέποντας ότι η ιστοσελίδα του σχολείου δεν φόρτωνε στο τηλέφωνό του, και ευχαριστημένος με την επιτυχία του, το παιδί ξεκίνησε περισσότερες επιθέσεις αργότερα. Οι περισσότερες από αυτές διήρκεσαν περίπου μία ώρα.

“Μισώ το πώς μας μιλούν οι εκπαιδευτικοί και εμείς δεν μπορούμε να εκφράσουμε τον εαυτό μας. Έτσι, σκέφτηκα ότι η επίθεση θα τους υπενθυμίσει τη δική τους ανικανότητα. Ήταν καλό να βλέπω ότι έχουν προβλήματα. Το έκανα αρκετές φορές,” ανέφερε ο έφηβος στην αστυνομία.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μετά την έρευνα, η αστυνομία κατέσχεσε τον υπολογιστή του και κατέθεσε μήνυση. Έτσι ο έφηβος τώρα αντιμετωπίζει μέχρι και τρία χρόνια φυλάκιση μαζί με ένα πρόστιμο που φτάνει τα 500.000 yen (4.500 δολάρια).


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news