Δείτε το βίντεο της κατάρρευσης του παρατηρητηρίου Arecibo

Το NSF παρουσίασε ένα πεντακάθαρο βίντεο με την πρόσφατη κατάρρευση του γνωστού παρατηρητηρίου Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο.

Το διάσημο ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη πόλη του Πουέρτο Ρίκο. Ταυτίζεται ουσιαστικά με το Αστεροσκοπείο του Αρεσίμπο, το οποίο σήμερα λειτουργεί η εταιρεία SRI International μετά από συμφωνία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (National Science Foundation) των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία γιγάντια κατασκευή με διάμετρο 305 μέτρα, και η αποστολή του για 57 έτη, ήταν η εξερεύνηση εξωγήινων σωμάτων, όπως αστεροειδείς, που θα μπορούσαν να απειλήσουν την Γη. Εξαιτίας της εντυπωσιακής του εμφάνισης, αυτό το ραδιοτηλεσκόπιο έχει εμφανισθεί σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.

Το ραδιοτηλεσκόπιο υπέστη ζημιές από τον τυφώνα Μαρία το 2017. Δύο καλώδια έσπασαν, ένα τον Αύγουστο του 2020 και ένα άλλο το Νοέμβριο του 2020, οπότε και ανακοινώθηκε ο παροπλισμός του ραδιοτηλεσκοπίου και η σταδιακή αποσυναρμολόγησή του καθώς η επισκευή του κρίθηκε ασύμφορος οικονομικά και επικίνδυνη.

  Δωρεάν προσομοίωση του ηλιακού συστήματος σε πραγματικό χρόνο

Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει την 1 Δεκεμβρίου 2020. Η είδηση δεν ήταν και κάτι το συγκλονιστικό μέχρι που η NSF παρουσίασε το βίντεο της κατάρρευσης, το οποίο είναι πεντακάθαρο, τραβηγμένο από αρκετές κάμερες που το επιτηρούσαν και με ανάλυση χαμηλού καρέ.

Όπως θα δείτε από το εντυπωσιακό βίντεο τα εναπομείναντα καλώδια άρχισαν να καταρρέουν σταδιακά και τελικά όλη η κατασκευή έπεσε μέσα στο πιάτο. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  29  =  34