Η Dell σε συμμαχία για ασύρματη φόρτιση

Η έγινε ο πρώτος, μεγάλος, κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών, ο οποίος υποστηρίζει το πρότυπο ασύρματης φόρτισης της A4WP ( for Wireless Power), πιο γνωστό και με την ονομασία Rezence.

wireless

Η συμμαχία έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο ασύρματης φόρτισης συσκευών το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία αντήχησης κοντινών πεδίων μαγνητικής ακτινοβολίας, το οποίο έχει ονομάσει Rezence. Το πρότυπο Rezence είναι σε θέση να φορτίζει πολλαπλές συσκευές συγχρόνως χωρίς να χρειάζεται να τοποθετηθεί η συσκευή σε κάποιο dock.

Παράλληλα με την ανακοίνωση συμμετοχής της Dell, η A4WP ανακοίνωσε και μία νέα προδιαγραφή υψηλής ισχύος η οποία θα επιτρέπει την φόρτιση συσκευών από τα 20 στα 50 watts, «φωτογραφίζοντας» συσκευές όπως τα ultrabooks και .

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της A4WP, στο Engadget, ιδανική προοπτική θα ήταν ένα laptop που φορτίζει μέσω του προτύπου Rezence να μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει και αυτό με τη σειρά του άλλες, μικρότερες συσκευές, όπως ένα , απλά τοποθετώντας το επάνω στο laptop.

  AndEX Oreo 8.1 build 180202 Android στο PC σας με Google Play Store

Ωστόσο, τέτοια προϊόντα δεν υπάρχουν ακόμα στην αγορά και αυτό που τίθεται σαν στόχος είναι η παρουσίαση των πρώτων μοντέλων φορητών υπολογιστών που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Rezence, εντός του έτους.

Την A4WP υποστηρίζουν σήμερα πάνω από 80 εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Broadcom, Intel, Qualcomm, , SEMCO, Fujitsu, Haier, HTC, , Panasonic και SanDisk. Το πρότυπο Rezence, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


56  +    =  63