DID: απαγορευμένη λέξη γιατί η βλακεία είναι ανθρώπινη

Τι μπορεί να έγινε με την απλή λέξη DID; Το 2018, ο ιδιοκτήτης του Two-Bit History, ένας ιστοχώρος αφιερωμένος στην ιστορία των υπολογιστών, έγραψε ένα πολύ ωραίο άρθρο για την μαθηματικό Ada , η οποία θεωρείται η πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών.

Δυστυχώς, αν αναζητήσετε το άρθρο Google δεν θα το βρείτε. Κάποια εταιρεία για την καταπολέμηση της πειρατείας το διέγραψε επειδή τόλμησε να χρησιμοποιήσει τη λέξη “did”.

Κάθε ώρα κάθε μέρα κάθε εβδομάδα όλο το χρόνο, οι εταιρείες καταπολέμησης της πειρατείας στέλνουν ειδοποιήσεις DMCA για να αφαιρέσουν περιεχόμενο που υποτίθεται ότι παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο.

Πολλά από αυτά είναι είναι αιτήματα απόσυρσης περιεχομένου, που στοχεύουν ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική, παιχνίδια, λογισμικό και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αναπαραχθεί ψηφιακά. Για τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πια καθήκον αλλά μπορούν να συμβούν λάθη. Η κλίμακα είναι τέτοια που τα λάθη είναι σχεδόν αναπόφευκτα.

Δυστυχώς, ορισμένα από αυτά τα λάθη είναι τόσο γελοία που φαίνονται απαράδεκτα, ειδικά όταν στοχεύουν άτομα που δεν είχαν καμία πρόθεση να παραβιάσουν το Νόμο.

Υπόθεση: Sinclair Target, ιδιοκτήτης του blog Two-Bit History

Το 2018, ο Target έγραψε ένα άρθρο για την Ada Lovelace, την κόρη του Λόρδου Βύρωνα, που συχνά αναφέρεται σαν την πρώτη προγραμματίστρια στον κόσμο, παρά το ότι γεννήθηκε το 1815. Δυστυχώς, αν αναζητήσετε σήμερα το άρθρο μέσω της Google δεν θα το βρείτε.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει το αρχικό Tweet που αναγγέλλει το άρθρο και εξακολουθεί να υπάρχει στην Google, αλλά το ίδιο το άρθρο έχει αφαιρεθεί, χάρη σε μια καταγγελία παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για τους οποίους ένα άρθρο μπορεί να παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου, αλλά πολλές φορές είναι εντελώς παράλογοι. Το άρθρο του Sinclair διαγράφηκε επειδή μια εταιρεία για την καταπολέμηση της πειρατείας που λειτουργούσε για λογαριασμό μιας τηλεοπτικής σειράς αποφάσισε ότι ο τίτλος της Ada Lovelace που περιείχε τη λέξη «DID», είναι παράνομος.

Αυτή η μνημειώδης “πατάτα” ανακοινώθηκε στο από τον ίδιο τον Sinclair, ο οποίος παραπονέθηκε ότι “Computers are stupid folks. Too bad Google has decided they are in charge.”

Φυσικά οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι, και όχι οι υπολογιστές. Η απόδειξη υπάρχει στην καταγγελία DMCA που έχει αποσταλεί στην Google από την RightsHero, μια εταιρεία κατά της πειρατείας που εργάζεται για λογαριασμό της Zee TV, ενός ινδικού καναλιού συνδρομητικής τηλεόρασης που προβάλει το Dance India Dance.

Τώρα είναι στην έβδομη σεζόν της. Η σειρά Dance India Dance είναι μια χορευτική εκπομπή που αναφέρεται πολύ συχνά και ως DID. Επειδή λοιπόν ο Target και τουλάχιστον 11 άλλες ιστοσελίδες τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη σε τίτλους, η RightsHero κατέγραψε τις σελίδες σαν παράνομες και ζήτησε από την Google να τις .

Ας δούμε τι έγινε.

Παρακάτω υπάρχουν ορισμένα από τα άλλα άρθρα που φέρεται να παραβιάζουν το Νόμο:

-USGS Earthquake Hazards Program of the U.S. Geological Survey (Did You Feel It? (DYFI) collects information from people who felt an earthquake and creates maps that show what people experienced and the extent of damage)

– The US of Education (Did (or will) you file a Schedule 1 with your 2018 tax return?)

– Nature.com (Did pangolins spread the China coronavirus to people?)

Το Torrentfreak προσπάθησε να επικοινωνήσει με την RightsHero. Ωστόσο, η μόνη εταιρεία καταπολέμησης της πειρατείας που φέρει αυτό το όνομα διαθέτει ένα άχρηστο ιστότοπο ο οποίος δεν παρέχει για το πού βρίσκεται η εταιρεία, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της, ή πώς μπορεί να έλθει σε επαφή κάποιος με αυτούς.

Έτσι χωρίς την RightsHero, ο Sinclair Target έμεινε με μία μόνο επιλογή, να υποβάλει ανταγωγή στην Google με την ελπίδα να αποκατασταθεί η σελίδα του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).