Διέρρευσαν πληροφορίες για περίπου 85 εκατ. Τούρκους πολίτες

Ένας ιστότοπος που εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε ξαφνικά (S**paneli.org) διέρρευσε προσωπικές πληροφορίες για περίπου 85 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες.

turkiyegovtr

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του e-devlet, μιας ψηφιακής υπηρεσίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από την τουρκική κυβέρνηση για τους πολίτες της χώρας, όπου μπορούν να δουν όλες τις προσωπικές πληροφορίες.

Η υπηρεσία που φέρεται να παραβιάστηκε αντικαθιστά την ανάγκη να απευθυνθούν οι πολίτες στις τοπικές αρχές για να αντιμετωπίσουν την γραφειοκρατία.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν περιλαμβάνουν αριθμούς ς, αριθμούς τηλεφώνου, ιατρικές πληροφορίες, ολόκληρο το γενεαλογικό δέντρο, οικογενειακή κατάσταση, επίπεδο εκπαίδευσης και πολλά άλλα.

Σε πληροφορίες όπως οι τηλεφωνικοί αριθμοί και οι αριθμοί ταυτότητας η πρόσβαση ήταν δωρεάν, αλλά σε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες η ιστοσελίδα απαιτούσε κάποιο είδος πληρωμής.

Σύμφωνα με το Halk TV (ένας τηλεοπτικός σταθμός), με μια έρευνα, μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση στα ονόματα της μητέρας και του πατέρα, αριθμούς ταυτότητας, αριθμούς τηλεφώνου, πληροφορίες συγγενών και ακόμη και τον αριθμό ταυτότητας της μητέρας του προσώπου ενδιαφέροντος.

Πηγές

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).