Διέρρευσε η βασική τεχνολογία της Samsung Electronics

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το τμήμα Device Solutions (DS) της Samsung Electronics απέλυσε πρόσφατα έναν μηχανικό που κατηγορήθηκε για την αποκάλυψη εγγράφων που ενσωματώνουν βασικές τεχνολογίες, παρακαλώντας τις κρατικές αρχές να διεξάγουν έρευνα για το θέμα.

samsung leaked

 

Ο μηχανικός κρίθηκε ένοχος για τη διαβίβαση αρκετών κρίσιμων εγγράφων, που περιλαμβάνουν βασικές τεχνολογίες ημιαγωγών, στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, ενώ ορισμένα δεδομένα προωθήθηκαν σε έναν άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δευτερεύουσα αποθήκευση.

Ως απάντηση σε αυτό το περιστατικό, η Samsung Electronics προέβη σε μια ασυνήθιστη πορεία δράσης: η εταιρεία διέδωσε μια περιεκτική ανακοίνωση στο εσωτερικό της δίκτυο, στην οποία αναφερόταν λεπτομερώς η τρέχουσα κατάσταση της διαρροής, η απόλυση του μηχανικού και η έκκληση για έρευνα. Ο ελιγμός αυτός φαίνεται ότι επινοήθηκε για να αυξήσει την κατανόηση των εργαζομένων σχετικά με τη σοβαρότητα των διαρροών τεχνολογίας.

Στο παρελθόν, η Samsung Electronics είχε απολύσει και διερευνήσει δύο άλλους μηχανικούς για παρόμοιο θέμα. Ο μηχανικός, ο οποίος σχεδίαζε να μεταβεί σε μια εταιρεία του εξωτερικού, αποθήκευσε εκατοντάδες φωτογραφίες της οθόνης του προσωπικού του υπολογιστή, με βασικά δεδομένα εθνικών βασικών τεχνολογιών, στην κατοικία του κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εργασίας. Η Samsung Electronics ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τον μηχανικό, ο οποίος συνελήφθη και παραδόθηκε σε δίκη μόλις επιβεβαιώθηκε η ύποπτη εγκληματική συμπεριφορά του. Η αρχική ετυμηγορία καταδίκασε τον μηχανικό σε φυλάκιση ενάμισι έτους με αναστολή για δύο έτη και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων κορεατικών γουόν (7.470 δολάρια). Η εισαγγελία άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας αυστηρότερη τιμωρία, και η έφεση βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη.

Ομοίως, ένας άλλος μηχανικός, ο οποίος ετοιμαζόταν να μεταβεί σε άλλο κλάδο της εταιρίας, διαπιστώθηκε ότι είχε αποθηκεύσει χιλιάδες φωτογραφίες σημαντικών τεχνολογικών δεδομένων. Η Samsung, για άλλη μια φορά, τον απέλυσε και ζήτησε την έναρξη ερευνητικής διαδικασίας. Ο μηχανικός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τον περασμένο μήνα. Και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία έκρινε ότι η ποινή ήταν υπερβολικά επιεικής και άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Νωρίτερα φέτος, επτά πρώην ερευνητές της θυγατρικής εταιρείας SEMES της Samsung Electronics καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για παραβίαση του “Νόμου περί πρόληψης και προστασίας της βιομηχανικής τεχνολογίας”. Κατηγορήθηκαν για παράνομη εκμετάλλευση των εμπορικών μυστικών της SEMES, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας κατασκευής εξοπλισμού υγρού καθαρισμού ημιαγωγών. Χρησιμοποιώντας 24 σχέδια που δημιούργησαν, κατασκεύασαν 14 κομμάτια εξοπλισμού αξίας 71 δισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν (περίπου 53 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), τα οποία φέρονται να εξήχθησαν σε ανταγωνιστές στο εξωτερικό ή σε ερευνητικά ιδρύματα ημιαγωγών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.
Samsung

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).