Δημοσκόπηση είναι ένοχη η Google;


Σε μια αγωγή που κατατέθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορεί την Google ότι παραβιάζει την Ενότητα 2 του Sherman Antitrust Act. Η καταγγελία των 64 σελίδων ισχυρίζεται ότι η εταιρεία είναι ένοχη για “πρακτικές που είναι επιβλαβείς για τον ανταγωνισμό.”

Η υπόθεση έχει αξιοσημείωτες ομοιότητες με την υπόθεση της Microsoft εναντίων των ΗΠΑ που έλαβε μέρος πριν από δύο δεκαετίες. Η υπόθεση επικεντρώθηκε στο ότι η Microsoft χρησιμοποιεί παράνομα το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Internet Explorer, με τα Windows για να σταματήσει τον ανταγωνισμό. Η τελευταία αγωγή ισχυρίζεται ότι η Google αναγκάζει τους κατασκευαστές συσκευών να συμπεριλάβουν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες αναζήτησης της εταιρείας στις κινητές συσκευές Android, ενισχύοντας έτσι το μονοπώλιό της στις διαφημίσεις και την αναζήτηση.

Η Microsoft κρίθηκε τελικά ένοχη σε αυτή τη δίκη-ορόσημο, αν και ένα εφετείο απέρριψε τη σύσταση του δικαστή ότι η εταιρεία θα πρέπει να “σπάσει” τις υπηρεσίες της. Η αγωγή για την Google δεν προτείνει λύσεις.

Αν η δίκη των ΗΠΑ εναντίον της Microsoft είναι ένας οδηγός, τότε είμαστε στην αρχή μιας μακροχρόνιας νομικής διαδικασίας. Καθώς ξεκινά, θα θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις σας για το τι σημαίνει αυτή η αντιμονοπωλιακή δράση και πώς μπορεί να τελειώσει.

Με βάση όσα γνωρίζετε μέχρι τώρα, πιστεύετε ότι η Google πρέπει να κριθεί ένοχη; Και αν το δικαστήριο την κρίνει ένοχη, ποια πιστεύετε ότι θα είναι η καλύτερη λύση;

Έχουμε επίσης συμπεριλάβει μια προαιρετική, ανοιχτή ερώτηση, όπου μπορείτε να αφήσετε τυχόν επιπλέον σχόλια.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news