Απενεργοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης μετά από sleep mode στα Windows


Υπάρχει μία δικλείδα ασφαλείας στα Windows 10 που όταν ξυπνούν από κατάσταση sleep mode σας ζητάν τον κωδικό πρόσβασης σας για να εισέλθουν στο σύστημα. Αν βρίσκετε αυτή η συμπεριφορά ενοχλητική, τότε μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Windows 10 tweaks sleep

Η απενεργοποίηση του κωδικού πρόσβασης μετά από sleep mode μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα από την άποψη της ασφάλειας. Παρέχει πρόσθετη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αν αφήσετε μόνη της τη συσκευή σας στη δουλειά ή σε κάποιο άλλο μέρος. Ωστόσο, αν είστε οικιακός χρήστης ή γενικά χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας μόνο εσείς, μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό το να εισάγετε με το πληκτρολόγιο τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που ξυπνά από μία κατάσταση sleep mode. Ας το δούμε πως θα την απενεργοποιήσετε.

Η παραμετροποίηση αυτή μπορεί να γίνει από τις ρυθμίσεις των Windows 10. Κάντε τα εξής.
1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις .
2. Πηγαίνετε στο Λογαριασμοί.
3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογές εισόδου” στα αριστερά. Στα δεξιά, δείτε την επιλογή που ονομάζεται “Να απαιτείται είσοδος”. Αλλάξτε την αξία της σε “Ποτέ”.

win

Αν σας ζητούσε κωδικό τότε η ρύθμιση ήταν στο “Όταν ο υπολογιστής επανέρχεται από κατάσταση αναμονής”.

Αυτό είναι. Λάβετε υπόψη ότι η αναφερόμενη ρύθμιση επηρεάζει επίσης και τη λειτουργία αδρανοποίησης. Μόλις ορίσετε το “Ποτέ” στο “Επιλογές εισόδου” τα Windows 10 δεν θα σας ζητήσουν να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης μετά την επαναφορά του από την κατάσταση αδρανοποίησης.

Αν έχετε δημιουργήσει ένα τρόπο σύνδεσης μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώρισης προσώπου, τότε σας προτείνουμε να κρατήσετε την απαίτηση σύνδεσης μέσω κωδικού πρόσβασης όταν το μηχάνημα επανέρχεται από κατάσταση αναμονής ή αδρανοποίησης.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news