Δισεκατομμυριούχοι tech βαρόνοι ετοιμάζουν ιδιωτικό διαστημικό σταθμό

“Οι ιδιωτικοί διαστημικοί σταθμοί συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να χτίσουν μελλοντικούς κόμβους ή ακόμη και πόλεις σε τροχιά μια μέρα”, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά της βρετανικής εφημερίδας, The Telegraph:

Η Axiom Space, μια αμερικανική επιχείρηση που στοχεύει να κατασκευάσει τον δικό της σταθμό, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Η Vast, μια διαστημική επιχείρηση που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο κρυπτογράφησης Jed McCaleb, σχεδιάζει δύο σταθμούς πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Η Gravitics, εν τω μεταξύ, έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τα αρθρωτά διαστημικά της “ακίνητα”. Η ίδια η Nasa, μαζί με άλλες διαστημικές , σχεδιάζει έναν άλλο σταθμό, το Lunar Gateway, που θα περιστρέφεται γύρω από τη Σελήνη.

Η Blue Origin του Jeff Bezos έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού έως το 2027, που θα ονομάζεται Reef. Η εταιρεία τον περιγράφει σαν ένα τροχιακό “επιχειρηματικό πάρκο μικτής χρήσης”. Σε συνεργασία με την αμερικανική αεροδιαστημική επιχείρηση Sierra Space, το Orbital Reef θα αποτελείται από φουσκωτούς θαλάμους, οι οποίοι θα μπορούν να εκτοξευθούν με κανονικό πύραυλο πριν βρεθούν στο διάστημα. Η Sierra Space αναφέρει ότι αυτές οι μονάδες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παραγωγή στο διάστημα ή φαρμακευτική

Από το , η Nasa έχει προσφερθεί να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές εταιρείες για την ανάπτυξη εμπορικών διαστημικών σταθμών που θα μπορούσαν να διαδεχτούν τον ISS.

Μέχρι στιγμής, έχει δώσει 400 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες όπως την Axiom, την Blue Origin (η οποία συνεργάζεται με τη Sierra Space) και την Northrop Grumman…

Η Vast ελπίζει να εκτοξεύσει τον πρώτο της διαστημικό σταθμό, τον Haven-1, το 2025. Θα είναι μια απλή μονάδα. Αυτός ο πρώτος ιδιωτικός διαστημικός σταθμός θα απασχολεί ένα πλήρωμα τεσσάρων για πάνω από 4 αποστολές των δύο εβδομάδων…

Αν και η Vast δεν ήταν μια από τις που χρηματοδοτήθηκαν από τη Nasa, ελπίζει με την εκτόξευση του πρώτου διαστημικού της σταθμού, να μπορέσει να υπερπηδήσει τις ανταγωνιστικές προσπάθειες και να διεκδικήσει τον οργανισμό σαν πελάτη. Μετά θα μπορεί να στοχεύσει άλλες διαστημικές υπηρεσίες ή εταιρείες που διεξάγουν έρευνα.

Μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις από το άρθρο:

Ο Chris Quilty, αναλυτής στο Quilty Space: “Αν η Κίνα δεν έφτιαχνε τον δικό της διαστημικό σταθμό, είναι αμφισβητήσιμο εάν η Nasa ένιωθε υποχρεωμένη να διατηρήσει μια ανθρώπινη παρουσία σε χαμηλή τροχιά στην Γη”.

Ο Tim Farrar, ιδρυτής της TMF Associates, η οποία συμβουλεύει μερικές από τις κορυφαίες διαστημικές εταιρείες στον κόσμο: “Εκτός κι αν εξασφαλίσουν κρατική χρηματοδότηση ή επικεντρωθούν στον διαστημικό τουρισμό, θα πρέπει αναπόφευκτα να βασίζονται στα πλεονεκτήματα είτε των δισεκατομμυριούχων είτε των αφελών επενδυτών που είναι λάτρεις του διαστήματος.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).