Ο Προμηθέας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Shell Eco Marathon

Η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας», η οποία απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΗΜΜΥ-ΕΜΠ) κατασκεύασε το πρωτότυπο όχημα «Πυρφόρος ΙΙ» με το οποίο συμμετείχε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο διεθνούς φήμης ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Eco .Shell Eco Marathon

Ο διαγωνισμός Shell Eco Marathon τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώθηκε στις 21-24 Μαΐου στο Rotterdam της Ολλανδίας.

Κατά τη συμμετοχή στο διαγωνισμό η ομάδα κατάφερε να αγωνισθεί με εξαιρετική επιτυχία και να διανύσει 487 km με μία κιλοβαττώρα (kWh) καταρρίπτοντας το δικό της προηγούμενο ρεκόρ.

Κατετάγη στη 10η θέση μεταξύ 50 ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος, αυτό δεν περιλαμβάνει εμπορικά μέρη αλλά έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής, δημιουργώντας ουσιαστικά μία δική του ξεχωριστή κατηγορία στο διαγωνισμό.

  Μήνυση στο Copilot της Microsoft για πειρατεία λογισμικού

Η φετινή προσπάθεια ενσωμάτωσε τις τεχνολογίες αυτές καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία των προηγούμενων ετών σε ένα βελτιωμένο πρωτότυπο μονοθέσιο όχημα τροφοδοτούμενο από φωτοβολταϊκό πλαίσιο και μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

Στο ιστορικό των επιτυχιών της ομάδας περιλαμβάνεται η τιμητική διάκριση μεταξύ άνω των 180 Ευρωπαϊκών συμμετοχών στο διαγωνισμό, με το βραβείο «Best Team Spirit off-track 2013». Shell Eco Marathon

Το βραβείο δόθηκε με κριτήρια το ομαδικό πνεύμα, την εργατικότητα και την αντιμετώπιση δυσκολιών κατά τη διάρκεια των αγώνων, τη βοήθεια προς τις άλλες ομάδες και τον τρόπο ανάδειξης του Ελληνικού πολιτισμού.Shell Eco Marathon

Η ομάδα «Προμηθέας» αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές: Χρήστος Αγαθοκλέους, Νικόλαος Αδαμόπουλος, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Ιωάννα Αρμούτη, Κωνσταντίνος Γάλλος, Σταύρος Δάβαρης, Φωτεινή Καραμούντζου, Ηλίας Καραφυλλάκης, Ηλίας Κατσαμπίρης-Γράψας, Νικόλαος Κούρος, Ζωή Κωνσταντακοπούλου, Ουρανία Μαντά, Σεβαστιανός Πολίτης, Ασπασία Σκαλίδη, Αναστάσιος Τσουμάνης και Αικατερίνη Φορούλη.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο υποψήφιος διδάκτωρ Κρασόπουλος Χρήστος. Επιβλέπων καθηγητής της ομάδας είναι ο Καθηγητής Κλαδάς Αντώνιος.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα “Προμηθέας” επισκεφτείτε την σελίδα www.sem.ntua.gr.

Δείτε το βίντεο των παιδιών

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).