Δοκιμάστε την μηχανή αναζήτησης του Brave

Το πρόγραμμα έχει την δική του μηχανή ς που εστιάζει στο απόρρητο των δεδομένων σας. Δοκιμάστε την beta έκδοσή του.

brave search

Το Brave είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης με την ιδιωτική του μηχανή αναζήτησης. Το Μάρτιο του 2021 είχε αγοράσει την μηχανή αναζήτησης Tailcat και πλέον διαθέτει σε όλους μία beta της υπηρεσίας αυτής.

Με μία εμφάνιση παρόμοια του Chrome, το Brave search είναι ήδη μια συναρπαστική εναλλακτική λύση του DuckDuckGo, αφού και αυτό εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής .

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Brave είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που βασίζεται στο Chromium με προσανατολισμό στο απόρρητο των χρηστών. εμφανισιακά μοιάζει με το Chrome ή το Edge, αλλά αποκλείει αυτόματα τους ιχνηλάτες, επιβάλλει και διαθέτει ακόμη και ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης TOR. Αντί να συλλέγει και να πωλεί τα δεδομένα χρηστών, το Brave πληρώνει τους λογαριασμούς του με ένα δικό του προαιρετικό σύστημα, που το ονομάζει ΒΑΤ και το οποίο κάνει εξόρυξη Ethereum, μέσω μη παραδοσιακών διαφημίσεων, που όμως προστατεύουν την ιδιωτική ζωή.

  Audacity 2.4.1 Δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας ήχου

Επιπλέον το Brave χρησιμοποιεί ένα ανεξάρτητο και διαφανές ευρετήριο αναζήτησης, επιτρέποντας στους χρήστες να κατανοήσουν γιατί οι αναζητήσεις τους εμφανίζουν ορισμένα αποτελέσματα. Το Brave ισχυρίζεται ότι η μηχανή αναζήτησής του δεν είναι προκατειλημμένη στο τι θα σας δείξει, καθώς οι αλγόριθμοι του δεν υπαγορεύουν αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Brave Search Beta τραβά τα αποτελέσματα του από το Bing. Αν θελήσετε θα σας δώσει και τα αποτελέσματα από το Google, αφού θα κάνει μία ανώνυμη αναζήτηση με τους όρους που του έχετε θέσει και θα αναμείξει τα αποτελέσματα με τα δικά του, σύμφωνα με την κρίση του αλγόριθμού του.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι το Brave Search προσφέρει ειδικές καρτέλες εικόνων, ειδήσεων και αποτελεσμάτων . Μπορείτε να δοκιμάσετε το Brave Search Beta στη search.brave.com. Αναμένεται αυτό το έτος, το Brave Search να γίνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για το Brave browser.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

αναζήτηση,Brave,browser,search

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  75  =  83