Δολοφόνος AI drone που δεν σκότωσε

Χθες αναδημοσιεύσαμε ένα άρθρο του Insider, που ανέφερε ότι σε μια προσομοίωση ένα AI drone, σκότωσε τον χειριστή του, και μετά άρχισε να βάλει στους πύργους ελέγχου, γιατί οι εντολές του/τους ήταν αντίθετες με τον αρχικό στόχο.

Χθες το βράδυ όμως η Πολεμική Αεροπορία εξέδωσε μια επίσημη διάψευση της ιστορίας.

military drone

“Η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει πραγματοποιήσει τέτοιες προσομοιώσεις AI-drone και παραμένει προσηλωμένη στην ηθική και υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας AI”, ανέφερε η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Ann Stefanek, σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Φαίνεται ότι τα σχόλια του συνταγματάρχη βγήκαν εκτός πλαισίου και δεν προορίζονταν για δημοσίευση”.

Ο Hamilton, εν τω μεταξύ, ξεκίνησε μια περιοδεία ανάκλησης, μιλώντας σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, λέγοντας μπερδεμένα πράγματα σε όλους και ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν μια πραγματική προσομοίωση, αλλά ένα “πείραμα σκέψης”:

“Δεν έχουμε κάνει ποτέ αυτό το πείραμα, ούτε θα χρειαστεί να το κάνουμε”, ανέφερε στον The Guardian. “Παρότι αυτό είναι ένα υποθετικό παράδειγμα, απεικονίζει τις πραγματικές προκλήσεις που θέτει η ικανότητα του AI και είναι ο λόγος που η Πολεμική Αεροπορία είναι αφοσιωμένη στην ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης”, δήλωσε περαιτέρω.

Από την εμφάνιση αυτής της περιοδείας ανάκλησης, σίγουρα φαίνεται ότι ο Hamilton είτε δεν επικοινωνούσε πολύ καλά είτε απλά έφτιαχνε ιστορίες. Ίσως παρακολούθησε τον Εξολοθρευτή του James Cameron μερικές φορές πριν παραστεί στο συνέδριο του Λονδίνου και η φαντασία του πετούσε.

Όμως υπάρχει άλλος ένας τρόπος να διαβάσουμε το περιστατικό. Η εναλλακτική ερμηνεία περιλαμβάνει την υπόθεση ότι στην πραγματικότητα, αυτό συνέβη και τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να το μαζέψει, γιατί δεν θέλει να ξέρουμε ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κυκλοφορία ενός Skynet. Φαίνεται… τρομακτικά δυνατό; Φυσικά, δεν έχουμε αποδείξεις για το ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Ως έχει, το επεισόδιο δείχνει την κατάσταση που επικρατεί με την τεχνητή νοημοσύνη σήμερα μπερδεμένες αναφορές εναλλάσσονται ανάμεσα σε κερδοσκοπικές φαντασιώσεις της Silicon Valley και τρομακτικές νέες τεχνολογικές πραγματικότητες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.
drone

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).