Το domain AI.com ανακατευθύνει στην xAI του Elon Musk

Το domain AI.com που έστελνε τους χρήστες στο ChatGPT άλλαξε πορεία. Το domain οδηγεί τώρα στην xAI, μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ανήκει στον Elon Musk. Η ξαφνική αλλαγή έκανε πάρα πολλούς να αναρωτιούνται για την ιδιοκτησία του AI.com και τα κίνητρα πίσω από την ανακατεύθυνση.

Η αλλαγή στην ανακατεύθυνση του AI.com έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την ιδιοκτησία του. Αρχικά, πολλοί ήτα αυτοί που νόμιζαν ότι η OpenAI είχε αγοράσει το domain από τη Saw.com, για 11 εκατομμύρια δολάρια.

xai

Ωστόσο, η πρόσφατη ανακατεύθυνση στο xAI διαψεύδει αυτήν την υπόθεση. Ο πραγματικός κάτοχος του domain παραμένει ανώνυμος και δεν είναι βέβαιο εάν ανήκε ποτέ πραγματικά στην OpenAI.

Ο ρόλος του Elon Musk στην ανακατεύθυνση του AI.com στο xAI έχει προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα μυστηρίου. Η ανακοίνωση του xAI δίνει έμφαση στην “κατανόηση της πραγματικότητας” αλλά δείχνει και τα σχέδια του Musk να δημιουργήσει έναν αντίπαλο για το chatbot της OpenAI. Φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας επιθυμεί να καθιερώσει το xAI σαν ένα σημαντικό παίκτη στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ποιον πρέπει να νικήσει;

Το ChatGPT, το οποίο όλος ο κόσμος άρχισε να χρησιμοποιεί σαν τρελός τους τελευταίους μήνες. Το γεγονός ότι μια διεύθυνση κύρους όπως το domain AI.com κατευθύνει τους χρήστες στο xAI είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός ιδιοκτήτης του AI.com;

Η σιωπηρή αγορά του τομέα AI.com θα ήταν μια λογική κίνηση στη διαδικασία rebranding του Twitter και την τρέλα του Χ

Η πρόσφατη απόφαση του Elon Musk να αλλάξει το όνομα του Twitter σε ”X” και να ανακατευθύνει το ”X.com” στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το ενδιαφέρον του για αγορές domain που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και τα νέα του σχέδια.

Φαίνεται ότι ο Musk είναι αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να καθιερώσει το xAI σαν ένα πολύ σημαντικό παίκτη στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Elon Musk

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).