Ιδιοκτήτης drone απειλείται με φυλακή στο Σιάτλ


Ιδιοκτήτης ενός drone που συνέτριψε το μηχάνημά του επάνω στο πύργο Space Needle του Σιάτλ την παραμονή της πρωτοχρονιάς αντιμετωπίζει κατηγορίες που επιφέρουν φυλακή και πρόστιμο.

drone

Όλη η πτήση και η συντριβή πάνω στο πύργο γράφηκε από την κάμερα του drone, δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα και γρήγορα έγινε viral. Το τριών λεπτών βίντεο δείχνει το drone να κινηματογραφεί μία υπέροχη θέα της πόλης για δύο περίπου λεπτά και ξαφνικά να πετά κατευθείαν προς το επάνω τμήμα του πύργου που εκείνη την ώρα υπήρχαν τρεις εργαζόμενοι.

Το CNN αναφέρει ότι η αστυνομία εντόπισε τον ιδιοκτήτη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους χρησιμοποιώντας το σειριακό αριθμό του. Η FAA απαιτεί από το 2016 να εγγράφουν οι ιδιοκτήτες των drοnes τα μηχανήματά τους για περιστατικά σαν και αυτό.

Αν και η πολιτεία του Σιάτλ δεν έχει επί του παρόντος κάποιο σχετικό διατάγματα για drοne, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να τιμωρηθεί με φυλακή μέχρι και 364 ημέρες και πρόστιμο $ 5.000 για αλόγιστη διακινδύνευση.

“Μοιάζει σαν να έχουμε εγκαταστήσει ένα μαγνήτη drοne στο Space Needle” αναφέρει στο CNN ο CEO στον πύργο Ron Sevart. Είναι η τρίτη φορά που η διαχείριση του Space Needle έχει βρει τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος επάνω του.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news