Η Dropbox αγόρασε την υπηρεσία κρυπτογράφησης Boxcryptor

Η αγόρασε την γερμανική υπηρεσία κρυπτογράφησης . Νέοι πελάτες δεν γίνονται πλέον δεκτοί και επομένως η υπηρεσία θα πρέπει να σταματήσει να κρυπτογραφεί τα uploads σε cloud.boxcryptor

Τι είναι το Boxcryptor;

Το Boxcryptor είναι ένα λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για συγχρονισμό στο cloud. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο forum της Dropbox στις 5 Αυγούστου του 2011. Μετά από πάνω από 1.000 λήψεις μέσα σε μια εβδομάδα, οι προγραμματιστές σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια startup. Στη συνέχεια, το λογισμικό άρχισε να διανέμεται από τη Secomba GmbH σαν μια freemium λύση σε όσους το χρησιμοποιούσαν ιδιωτικά. Οι εταιρείες έπρεπε να αγοράσουν κάποια συνδρομή, αλλά τους δινόταν επιπρόσθετες δυνατότητες, όπως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η Dropbox αγοράζει το Boxcryptor

Στις 29 Νοεμβρίου του 2022, η Secomba GmbH ανακοίνωσε την πώληση του Boxcryptor στην Dropbox. Η αμερικανική εταιρεία Dropbox αγόρασε την τεχνολογία και την πνευματική ιδιοκτησία του Boxcryptor, αλλά όχι και την Secomba GmbH.

  Adobe: πιστεύει ότι έλυσε το password sharing πρόβλημα του Netflix

Ο στόχος της αγοράς από την Dropbox (σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας) είναι να προσφέρει στο μέλλον κρυπτογράφηση αρχείων για συμβάσεις επί πληρωμή με επιχειρηματικούς πελάτες.

Η υπηρεσία κρυπτογράφησης Boxcryptor δεν δέχεται πλέον νέους πελάτες λόγω της πώλησης. Ωστόσο, οι υφιστάμενες συνδρομές πιθανότατα θα συνεχιστούν μέχρι την λήξη τους.

Dropbox,Boxcryptor

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).