Το Duolingo εισέρχεται στο χρηματιστήριο


Το Duolingo, η διάσημη πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών με έδρα το Πίτσμπουργκ, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει καταθέσει αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Νάσντακ.

Duolingo

Η εταιρεία Duolingo με 400 άτομα προσωπικό, ιδρύθηκε από τον Λούις Βον Αν (Luis von Ahn), τον εφευρέτη των CAPTCHA και reCAPTCHA, και τον Σεβερίν Χάκερ (Severin Hacker). Πρόκειται για μία πλατφόρμα ελεύθερης εκμάθησης γλωσσών και μετάφρασης κειμένων. Η υπηρεσία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε, καθώς οι χρήστες προοδεύουν δια μέσου των μαθημάτων τους, ταυτόχρονα βοηθούν στη μετάφραση ιστοσελίδων και άλλων εγγράφων.

Το Duolingo προσφέρει μαθήματα Ελληνικών, Ισπανικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Πορτογαλικών, Ιταλικών, Ολλανδικών, Ρωσικών, Πολωνικών, Τουρκικών, Ουγγρικών, Ρουμανικών, Γιαπωνέζικων, Χίντι και Ινδονησιακών. Είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, σε iOS και σε πλατφόρμες Android. Στην Ελληνική γλώσσα μπορείτε να μάθετε μόνο Αγγλικά και αντίστροφα.

Το Duolingo ξεκίνησε ως ιδιωτική δοκιμαστική έκδοση στις 30 Νοεμβρίου 2011 και συγκέντρωσε μια λίστα αναμονής μεγαλύτερη των 300.000 χρηστών. Το Duolingo πρωτοκυκλοφόρησε για το ευρύτερο κοινό στις 19 Ιουνίου 2012 και ως τον Ιανουάριο του 2014 έχει φτάσει τους 25 εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίους τα 12,5 εκατομμύρια είναι ενεργοί. Το 2013, η Apple επέλεξε το Duolingo ως την εφαρμογή της χρονιάς για το iPhone, δίνοντας για πρώτη φορά αυτή τη διάκριση σε μια εκπαιδευτική εφαρμογή.

Το Duolingo επιθυμεί να εισαχθεί στο χρηματιστήριο NASDAQ χρησιμοποιώντας το σύμβολο DUOL.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news