Η Dyson κατέθεσε πατέντα για ακουστικά με φρέσκο αέρα

Η εταιρεία εξειδικεύεται στα μηχανήματα καθαρισμού και αερισμού για το σπίτι, όπως ηλεκτρικές σκούπες, ανεμιστήρες κλπ. Φαίνεται ότι αποφάσισε να εισέλθει και στο ηλεκτρονικό τομέα καθώς κατέθεσε πατέντα με που εκτός από μουσική δρουν και ως καθαριστής αέρα στο πρόσωπό σας.

Dyson

Σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που μοιάζει σχεδόν με πρωταπριλιάτικο αστείο, η εταιρεία Dyson περιγράφει ένα ζευγάρι ακουστικών με φίλτρα αέρα ενσωματωμένα στα ηχεία του. Επιπλέον, έχει και ένα δεύτερο αεραγωγό που βρίσκεται είτε επάνω στο κεφάλι σας είτε διπλώνει προς τα κάτω και περνάει μπροστά από το στόμα σας για να σας φυσήξει καθαρό αέρα στα πρόσωπα σας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λέει ότι τα ακουστικά – καθαριστής αέρα, θα διαθέτουν έλικες που θα περιστρέφονται στις 12.000 σ.α.λ. και θα αντλούν 1,4 λίτρα αέρα ανά δευτερόλεπτο για να φιλτράρουν σωματίδια όπως σκόνη και βακτήρια. Ο καθαρισμένος αέρας διοχετεύεται στη συνέχεια στο ύψος του στόματος, παρέχοντας σας καθαρό αέρα για να αναπνεύσετε.

  Twitter μπλε σημάδι: γιατί πρέπει να είναι δωρεάν

Αν και μας είναι δύσκολο να φανταστούμε τι πωλήσεις θα έχει στην Ελλάδα ένα τέτοιο μηχάνημα, η ποιότητα του αέρα ανησυχεί πολλούς κατοίκους σε πολλά μέρη, ειδικά στις ασιατικές αγορές. Προφανώς σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες πόλεις, όπως το Χονκ Κονγκ, Πεκίνο κλπ, που δεν έχουν την πολυτέλεια των μπαλκονιών, θα μπορούσε να έχει ζωτικό χώρο στις πωλήσεις ακουστικών.

Είναι ήδη συνηθισμένο να βλέπετε στις ασιατικές χώρες, ανθρώπους που φορούν χειρουργικές μάσκες, οπότε ένα ζευγάρι ακουστικών με ταυτόχρονο καθαρισμού του αέρα δεν είναι κάτι το τελείως εξωφρενικό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα τόσο μεγάλο πρόβλημα, και επιπλέον οι Έλληνες στην διασκέδασή τους είναι συνηθισμένοι σε αποπνιχτικές καταστάσεις. Άλλωστε, δεν ταιριάζει να ακούτε την Βόσσου να τραγουδάει “έχω γεμίσει ασφυχτικά με καπνό το δωμάτιο ως απάνω και ο χρόνος μου γελάει σαν μωρό” και να αναπνέετε φρέσκο καθαρό αέρα.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).