e cigarettes: Η Κίνα σχεδιάζει να πάρει μέτρα

Η Κίνα σκοπεύει να πάρει μέτρα για να ρυθμίσει την αγορά των e cigarettes, καθώς ανησυχεί για την υγεία των καταναλωτών και φυσικά γιατί οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας ξεκίνησε μια έρευνα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και σχεδιάζει να εκδώσει μια νέα νομοθεσία για τη βιομηχανία, δήλωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής αρχής Mao Qunan σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε καθώς οι Κινέζικες νεοσύστατες επιχειρήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων φαίνεται να έχουν “ξεφύγει” στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν την προσοχή στη μεγαλύτερη αγορά καπνιστών στον κόσμο.

e cigarettes

Οι Vaping προμηθευτές στην Κίνα είναι αυτή τη στιγμή και μη γνωστά εργαστήρια. Τουλάχιστον 20 εταιρείες ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Κίνα έχουν αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις τους από τις αρχές του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Crunchbase.

Όλες αυτές οι εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με το κρατικό μονοπώλιο China Tobacco, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιγάρων στον κόσμο και παρέχει στην κυβέρνηση κολοσσιαία φορολογικά έσοδα.

Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν τη χρήση των e cigarettes μπορεί να βοηθήσεις τους ενήλικες να σταματήσουν το κάπνισμα ενώ άλλοι έχουν αποδείξει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι εξίσου εθιστικά με τα παραδοσιακά.

Η άλλη μεγάλη διαμάχη είναι η αυξανόμενη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των εφήβων, γεγονός που έχει οδηγήσει στο σχέδιο της Καλιφόρνιας να απαγορεύσει τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων.

Η Κίνα από την άλλη, φέρεται να εφαρμόζει περισσότερους ελέγχους στη νέα τεχνολογία καπνίσματος. Οι έρευνες δείχνουν ότι το αερόλυμα που παράγεται με θέρμανση από τα e cigarettes μπορεί να περιέχει “πολλές βλαβερές ουσίες” και ότι τα πρόσθετα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να “δημιουργήσουν κινδύνους για την υγεία”, όπως δήλωσε ο Mao. Ανέφερε  επίσης ότι η αμφιλεγόμενη σήμανση του επιπέδου της νικοτίνης μπορεί να οδηγήσει σε κακή συμπεριφορά των καπνιστών και τα μη αυστηρά πρότυπα της συσκευής μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη της μπαταρίας και σε άλλα συμβάντα ασφάλειας.

Όπως και οι Η.Π.Α.,έτσι και η Κίνα έχουν παρατηρήσει ένα ανησυχητικά υψηλό ποσοστό συμμετοχής μεταξύ των νέων, γεγονός που αποτελεί και έναν άλλο λόγο που ωθεί το Πεκίνο να κρατήσει την βιομηχανία υπό έλεγχο. Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων από παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες έχει αποδειχθεί ανασφαλής επειδή η νικοτίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα εθιστική, μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Τον Μάιο, η Κίνα συνέταξε ένα σύνολο προτύπων (PDF στα Κινέζικα) για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που καθορίζουν το επίπεδο νικοτίνης, τον τύπο των προσθέτων, εξαρτημάτων και σχεδίων που επιτρέπονται σε συσκευές καπνίσματος που τροφοδοτούνται με μπαταρίες.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).