Ηλεκτρονικό Τσιγάρο; malware στο USB φόρτισης

Ενώ δεν έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα ή “άτμισμα” ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, φαίνεται ότι μια έμμεση παρενέργεια της συνήθειας μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός για διανομή malware.
Όλα αυτά τα προϊόντα πρέπει να φορτίζονται για να παράγουν τους ατμούς που αντικαθιστούν τον καπνό. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να γίνει συνδέοντας τη συσκευή σε στον υπολογιστή, μέσω ενός USB.USB charger malware

Σε μια δημοσίευση στο Reddit, ένας χρήστης περιγράφει πώς πραγματοποιήθηκε μια παραβίαση της ασφάλειας σε μια μεγάλη εταιρεία, από ένα malware που εισήλθε σε ένα υπολογιστή από το USB φόρτισης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου που κατασκευάζεται στη Κίνα.

Φαίνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό ήταν hardcoded στο φορτιστή της συσκευής, και έτσι οι ειδικοί δεν μπορούσαν να το προσδιορίσουν. Όσες φορές και αν καθάριζαν τον υπολογιστή, το malware συνέχιζε να υπάρχει.

Με ενημερωμένα anti-malware και έχοντας όλες τις συνηθισμένες μεθόδους προστασίας, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προσπαθούσαν να ανακαλύψουν, πως προσβλήθηκαν τα συστήματα τους. Έτσι άρχισαν να ερευνούν για αλλαγές που είχαν γίνει στην προσωπική τους ζωή και θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να εξιχνίαζαν το μυστήριο.

Όταν έμαθαν ότι ένας από την ομάδα είχε κόψει το κάπνισμα πρόσφατα, και ότι χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο φορέας της επίθεσης έγινε εμφανής. Έτσι, κατάλαβαν πως είχαν μολυσμένα συστήματα ακόμα και αν καθάριζαν τους υπολογιστές τους. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, συνδεόταν με έναν απομακρυσμένο διακομιστή και κατέβαζε το κακόβουλο λογισμικό.

Ένας τρόπος προστασίας για τέτοιους κινδύνους είναι να απενεργοποιήσετε τα data pins του USB, κάτι που θα επιτρέψει μόνο την φόρτιση και όχι την ανταλλαγή δεδομένων.
Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ένα προφυλακτικό για USB (USB Condom), μια συσκευή που συνδέεται στη θύρα USB και αποτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).