Προσοχή eBay Hacked! αλλάξτε άμεσα κωδικό πρόσβασης

Η διαδικτυακού εμπορίου eBay κυκλοφόρησε ένα αρκετά ανησυχητικό σημείωμα που αναφέρει ότι οι servers της έχουν παραβιαστεί και τα των χρηστών της έχουν διαρρεύσει. Προτρέπει μάλιστα όλους όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς τους.

Ebay

Η ανακοίνωση ήρθε πριν από λίγα λεπτά, και το eΒay αναφέρει ότι θα ζητήσει από τους της υπηρεσίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, λόγω μια κυβερνοεπίθεσης που φαίνεται να είχε σαν αποτέλεσμα την κλοπή μιας ς που περιέχει κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και άλλα στοιχεία μη οικονομικά.”
Οι χρήστες θα πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους τώρα και αν δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το , θα πρέπει να περιμένουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από eΒay που θα τους καθοδηγήσει με τις απαραίτητες οδηγίες. Συμβουλή μας είναι να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασης όσο το συντομότερο δυνατόν.

Το eΒay αποκάλυψε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι οι απατεώνες κατάφεραν να αποκτήσουν τα διαπιστευτήρια εργαζομένων μεταξύ τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου. Έτσι κατάφεραν να έχουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο του eBay, αλλά και στη βάση δεδομένων που περιέχει “το όνομα των πελατών του eΒay, κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και ημερομηνία γέννησης.”

“Ωστόσο, η βάση δεδομένων δεν περιλαμβάνει οικονομικές ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα”, διευκρινίζει το eΒay.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).