ΕΔΠΠΙ block σε 47 domains μαζί και το OpenSubtitles

Μετά από ένα αίτημα από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), οι Ελληνικές ISP υποχρεούνται να μπλοκάρουν δεκάδες νέα domains. Στα στοχευμένα domains υπάρχουν και τα Fmovies.to, zooqle.com με αρκετά proxy για το RARBG.

Η διάσημη ιστοσελίδα OpenSubtitles είναι υπάρχει επίσης στην μαύρη λίστα.

sad pirate

Ο αποκλεισμός πειρατικών ιστοτόπων από τους ISP ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, και μέχρι σήμερα είναι μια κοινή πρακτική σε πολλές χώρες. Αυτό ισχύει βέβαια και για την Ελλάδα. Το είδαμε να συμβαίνει για πρώτη φορά το 2018.

Αυτά τα αιτήματα αποκλεισμού διαχειρίζονται από την ΕΔΠΠΙ, μια ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας που ενεργεί μετά από καταγγελίες που δέχεται από τους δικαιούχους.

Το Ελληνικό σύστημα βέβαια είναι διαφορετικό από αυτό των άλλων χωρών, καθώς δεν χρειάζεται δικαστική εποπτεία. Πρόκειται για μια διοικητική διαδικασία που επιτρέπει στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν άμεσους αποκλεισμούς πειρατικών ιστότοπων, χωρίς να χρειάζονται μακροχρόνιες και δαπανηρές νομικές διαδικασίες.

Το τελευταίο αίτημα αποκλεισμού υποβλήθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (EPOE), μια ομάδα κατά της πειρατείας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγάλων Ελλήνων κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Η εταιρεία είχε προβεί σε μέτρα αποκλεισμού και εναντίον των σελίδων The Pirate Bay, 1337x και YTS. Από τότε ζητά τακτικά προσθήκες στην υπάρχουσα μαύρη λίστα.

  Παραιτήθηκε ο CEO της Ashley Madison
edppi greece

Η νέα εντολή αποκλεισμού, χορηγήθηκε πριν από λίγες ημέρες, και στοχεύει 47 domains. Αρκετά από αυτά αφορούν proxy ή αντίγραφα του δημοφιλούς ιστότοπου RARBG, όπως τα rarbgto.org, proxyrarbg.or, rarbgget.org, rarbgmirror.com και rarbgmirror.org.

Άλλες σελίδες που συμπεριλαμβάνονται είναι και οι: Flixtor, Filmix, Watchservies, Zooqle, TorrentGalaxy και πολλοί ιστότοποι του KickassTorrents.

Σχεδόν όλα τα domains της λίστας δίνουν πρόσβαση σε πειρατικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, με μία εξαίρεση. Την κοινότητα υποτίτλων OpenSubtitles, η οποία δεν φιλοξενεί παράνομα βίντεο. Ναι δεν είναι η πρώτη φορά, αν θυμάστε το ban στους subs4free;

Η πλήρης λίστα των αποκλεισμένων σελίδων:

123moviesfree.net, europixhd.one, europixhd.biz, fevgatotv-tainies.com, filmix.ac, filmix.co, filmix.me, flixtor.to, flixtor.is, flixtor. it, flixtor.nu, flixtor.one, flixtor.se, flixtor.vc, fmovies.to, gamato-movies.com, gamato-movies.gr, greek.to, greekin.info, greek-team.cc, hellasddl. eu, kickasstorrents.to, kat.am, katcr.to, kickasstorrent.cr, kickasstorrents.cr, moviez.space, onlinemovie.one, onlinemovie.gr, opensubtitles.org, promovies.pro, rarbgto.org, proxyrarbg.or, rarbgget.org, rarbgmirror.com, rarbgmirror.org, rarbgproxy.org, teniesonline.gr, tenies-online.gr, torrent4you.me, torrentgalaxy.to, torrentgalaxy.mx, torrentgalaxy.su, voody.online, watchserieshd.tv, watchserieshd.io και zooqle.com.

Λίστα με όλες τις ιστοσελίδες:

https://opi.gr/images/epitropi/edppi_list_v8.pdf

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

εδππι,εδππι dns,εδππι αποφαση,iguru,iguru.gr,OpenSubtitles

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =