Έφηβος hacker του Twitter τιμωρήθηκε με τρία χρόνια φυλάκισης


Ο Γκράχαμ Ιβάν Κλαρκ, ένας έφηβος hacker που ομολόγησε ότι ήταν ο υπεύθυνος πίσω από το hack Bitcoin Twitter, καταδικάστηκε για ούτε ένα και δύο, αλλά 30 αδικήματα και θα περάσει τρία χρόνια στην φυλακή.

Ο Γκράχαμ Ιβάν Κλαρκ (Graham Ivan Clark), κατηγορήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το περίφημο hack Bitcoin Twitter, που έγινε πέρυσι. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις 30 κατηγορίες που τον βαρύνουν, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών σε φυλακή ανηλίκων.

Σύμφωνα με τους New York Times, το δικαστήριο τον ταξινόμησε ως «νεανικό δράστη» βάση νόμου της Φλόριντα, επιτρέποντάς του να αποφύγει την ελάχιστη ποινή των 10 ετών που θα είχε δεχθεί ως ενήλικας.

Ο Κλαρκ συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 όταν ήταν ακόμη 17 χρονών, μαζί με δύο άλλα άτομα, μερικές εβδομάδες μετά την πραγματοποίηση ενός hack στο Twitter, στο οποίο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς υψηλού προφίλ. Στις 15 Ιουλίου του περασμένου έτους, κατάφερε να παραβιάσει τους λογαριασμούς Twitter των Προέδρων Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπίντεν, των Έλον Μασκ, Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος, Κάνιε Γουέστ, των εταιρειών Uber, Apple, και άλλων, και να “τουτάρει” ότι θα διπλασίαζε οποιοδήποτε Bitcoin έστειλε οποιοσδήποτε σε ένα συγκεκριμένο πορτοφόλι. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να κερδίσουν 117.000 $ σε Bitcoin προτού τους πάρουν χαμπάρι και τερματιστεί το πρόγραμμα.

Η παραβίαση στο Twitter στόχευε τους υπαλλήλους του Twitter με πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία, μέσω των οποίων στη συνέχεια απόκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς υψηλού προφίλ. Με τα εσωτερικά εργαλεία που είχαν στην διάθεσή τους άλλαξαν λεπτομέρειες λογαριασμών, κωδικούς πρόσβασης, δημιουργούσαν λογαριασμούς με ασυνήθιστα ονόματα χρήστη, όπως το @dark, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν στο φόρουμ OGUsers για χιλιάδες δολάρια. Και φυσικά έτρεξαν την απάτη Bitcoin.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news