Η Αίγυπτος μπλοκάρει το YouTube για ένα μήνα εξαιτίας αντι-ισλαμικού βίντεο του 2012

Η Αίγυπτος φαίνεται ότι θα πραγματοποιήσει την μακροχρόνια απειλή της να απαγορεύσει προσωρινά το YouTube. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να μπλοκαριστεί το site για ένα μήνα, αφού επέτρεψε το 2012 την προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας Innocence of Muslims.

Η συγκεκριμένη 13 λεπτών μικρού μήκους ταινία, χαμηλού προϋπολογισμού, απεικόνιζε τον Προφήτη Μωάμεθ, γεγονός που προκάλεσε αγανάκτηση σε όλο τον ισλαμικό κόσμο. Στην Αίγυπτο ξεκίνησε το 2013 δικαστικός αγώνας με την απαίτηση της απαγόρευσης της ταινίας, αλλά όλη η δικαστική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγών κατά της πρώτης απόφασης, κράτησε πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το Reuters, το YouTube δεν έχει ακόμα σχολιάσει την απόφασή του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία δεν έχει αρχίσει να ισχύει αφού πρώτα πρέπει να καθαρογραφεί. Σε αντίθεση με το 2013, η απόφαση αυτή είναι τελική και δεν μπορεί να ανατραπεί.

Σε κάποιο βαθμό, η απαγόρευση έχει χάσει τον επιδιωκόμενο σκοπό της, καθώς και το ίδιο το YouTube έχει επίσης αλλάξει από το 2012, εκφράζοντας μεγαλύτερη προθυμία να απομονώσει ή να αφαιρέσει τα βίντεο μίσους. Δεν παύει όμως να είναι μια τιμωρία που αποτελεί προσπάθεια να αλλάξει πολιτική το YouTube, πράγμα που δυστυχώς θα επηρεάσει εκατομμύρια σε θέσεις και σε ελευθερία διακίνησης ιδεών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.080 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).