Τι είναι η νομοθεσία MiCA;

Η νομοθεσία MiCA (Markets in Crypto Assets), είναι στην τελική διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Στις 20 Απριλίου του 2023, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νομοθεσία για τις αγορές κρυπτογραφικών στοιχείων (MiCA) που θεσπίζει ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε όλα τα κράτη μέλη του.eu crypto

Η νομοθεσία MiCA είναι φαίνεται να είναι σημαντική για τον κλάδο, καθώς θα παρέχει ένα σαφές και συνεπές σύνολο κανόνων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, μειώνοντας τη ρυθμιστική αβεβαιότητα. Η προληπτική προσέγγιση της ΕΕ για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων μέσω της επερχόμενης προσαρμοσμένης νομοθεσίας αποτελεί παράδειγμα για άλλες περιοχές να κάνουν το ίδιο.

Σύμφωνα με το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κανονισμός MiCA θα προστατεύει τους καταναλωτές από ορισμένους από τους κινδύνους που συνδέονται με τις επενδύσεις σε κρυπτοστοιχεία και θα τους βοηθά να αποφεύγουν δόλιες ενέργειες. Προς το παρόν, οι καταναλωτές διαθέτουν πολύ περιορισμένα δικαιώματα προστασίας ή επανόρθωσης, ιδίως εάν οι συναλλαγές πραγματοποιούνται εκτός της ΕΕ.

Με βάση τους νέους κανόνες, οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων θα υποχρεούνται να τηρούν αυξημένες απαιτήσεις για την προστασία των πορτοφολιών των καταναλωτών και θα ευθύνονται σε περίπτωση απώλειας των κρυπτοστοιχείων των επενδυτών. Ο κανονισμός MiCA θα καλύπτει επίσης κάθε είδους κατάχρηση της αγοράς που σχετίζεται με κάθε είδος συναλλαγής ή υπηρεσίας, ιδίως όσον αφορά τη χειραγώγηση της αγοράς και την κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών.

Σύμφωνα με την προσωρινή συμφωνία που λειτουργεί μέχρι σήμερα, οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων (CASP)θα χρειάζονται άδεια για να δραστηριοποιούνται εντός της ΕΕ. Οι εθνικές αρχές υποχρεούνται να εκδίδουν άδειες εντός προθεσμίας τριών μηνών. Όσον αφορά τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων, οι εθνικές αρχές διαβιβάζουν τακτικά σχετικές πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).

Η προσωρινή συμφωνία πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να ακολουθήσει η τυπική διαδικασία έκδοσης της πράξης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
MiCA

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).