Τι είπε ο CEO της Microsoft στο δικαστήριο για την Google

Η The Street υποστηρίζει ότι ο Satya Nadella “μεταμόρφωσε τη Microsoft από τότε που την ανέλαβε από τον πρώην CEO Steve Ballmer. Αντί να αποκλείσει την εταιρεία από τους αντιπάλους της, ο Nadella ήταν ανοιχτός σε συνεργασίες με άλλες εταιρείες που μάλιστα είναι και ανταγωνιστές όπως η Apple.”

Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι ο Nadella “παραμένει αντίθετος” με τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet, καταθέτοντας μάλιστα κατά της εταιρείας στην αντιμονοπωλιακή δίκη που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα.

Ο Nadella πιστεύει επίσης ότι η Alphabet πουλάει μια ψευδή αφήγηση για το ότι οι OEM συνεργάτες της έχουν επιλογές, αφού στην πραγματικότητα δεν έχουν.

“Η Google έχει καρότα και έχει τεράστια μαστίγια…”Θα σας πάρουμε το Google Play εάν δεν μας έχετε σαν κύριο πρόγραμμα περιήγησης.” Και χωρίς το Google Play, ένα τηλέφωνο Android δεν είναι τίποτα. Είναι το είδος των πραγμάτων που είναι αδύνατο να ξεπεραστούν. Κανένας OEM δεν πρόκειται να μην ακολουθήσει αυτό που ζητά η Google”, είπε.

O Nadella αναφέρθηκε και στην αντιμονοπωλιακή υπόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά της Microsoft το 1998:

“Η Google υπάρχει για δύο πράγματα. Το ένα είναι λόγω του διατάγματος συγκατάθεσής μας, όπου έπρεπε να βάλουμε πολλά όρια στο τι μπορούσαμε να διανείμουμε και τι όχι από προεπιλογή. Και, δεύτερον, λόγω του γεγονότος ότι μπορούσε να διανεμηθεί οτιδήποτε μέσα από τα Windows, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει.”

“Οι μεγαλύτερες πωλήσεις στα Windows τυχαίνει να μην είναι από τη Microsoft, είναι από την υπηρεσία Steam. Έτσι είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα στην οποία ο καθένας μπορεί να διανείμει οτιδήποτε.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).