Εκατοντάδες κυνηγοί ψάχνουν το τέρας του Loch Ness

“Εκατοντάδες κυνηγοί τεράτων εξοπλισμένοι με drones και κάμερες υπερύθρων έχουν συγκεντρωθεί στα Highlands της Σκωτίας με έναν μοναδικό στόχο”, αναφέρει η Washington Post: “να είμαστε αυτοί που θα βρουν επιτέλους το τέρας του Loch Ness”.

Αλλά δεν θα είναι εύκολο. Το Σάββατο, έπεφτε βροχή και οι ουρανοί ήταν γκρίζοι, εμποδίζοντας την ορατότητα στην αναζήτηση του φολκλορικού πλάσματος, που έχουν ονομάσει χαϊδευτικά Nessie.

surgeons photo

Το μυθικό τέρας, για το οποίο ο θρύλος λέει ότι ζει σε μια λίμνη γλυκού νερού στη Σκωτία, έχει διαφύγει τη σύλληψη ή οποιαδήποτε οριστική απόδειξη ύπαρξης, από την πρώτη του καταγεγραμμένη θέαση τον 6ο αιώνα.

Η προσπάθεια να βρεθεί η Nessie είναι μια πανάρχαια παράδοση και οι εθελοντές κυνηγοί που εμφανίστηκαν το Σάββατο είναι αφοσιωμένοι — και εξοπλισμένοι από αυτούς που ερχόταν παλαιότερα. Η αναζήτηση για το τέρας, που οργανώθηκε σε ημέρες από το τοπικό Loch Ness Center στο Inverness, είναι η μεγαλύτερη εδώ και μισό αιώνα και σίγουρα θα διαθέτει πολύ πιο υψηλή τεχνολογία. Μερικοί άνθρωποι οδήγησαν ώρες για να παρευρεθούν, ενώ άλλοι πέταξαν από το εξωτερικό…

Το Loch Ness Center ξεκίνησε την εκδήλωση — την οποία ονόμασε “The Quest”» — σε συνεργασία με τη Loch Ness Exploration, μια ερευνητική ομάδα που μελετά τη λίμνη και άλλα ανεξήγητα. Απηύθυνε έκκληση σε εθελοντές κυνηγούς “γοητευμένους από τις θρυλικές ιστορίες της Nessie”.

Το κέντρο αναγκάστηκε αργότερα να κλείσει τις ηλεκτρονικές εγγραφές για εθελοντές “λόγω της τεράστιας αύξησης της ζήτησης”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα…

Μερικοί κυνηγοί με drones τα εξοπλίζουν με κάμερες υπέρυθρης ς για να αναζητήσουν σημεία θερμότητας στη λίμνη, ενώ άλλοι στέλνουν υποβρύχια drones οπλισμένα με υδρόφωνα – αν και κανείς δεν ξέρει πώς θα ακουγόταν ένα τέρας.

Το BBC σημειώνει ότι “σχεδόν 300 έχουν εγγραφεί για να παρακολουθούν ένα live streaming από την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή”.

Το NPR έχει δημοσιεύσει μερικά ηχητικά αποσπάσματα παλαιότερων μαρτύρων που ανέφεραν ότι είδαν το τέρας — και μερικά από τους πρόσφατους κυνηγών τεράτων.

Η Washington Post συνοψίζει την όλη ιστορία με ένα απόσπασμα δύο λέξεων από μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει από τη Γαλλία για διακοπές στο Loch Ness.

“Πιστεύω.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).