Εξανθρωπισμένοι νεφροί αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά σε γουρούνια

Επιστήμονες ανέπτυξαν εξανθρωπισμένους νεφρούς σε χοίρους, αυξάνοντας την προοπτική της ανάπτυξης ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα. Ο Guardian αναφέρει:

Η έρευνα αφορούσε τη δημιουργία χιμαιρικών εμβρύων ανθρώπου-χοίρου που περιέχουν έναν συνδυασμό κυττάρων ανθρώπου και χοίρου. Όταν μεταφέρθηκαν σε παρένθετες μητέρες χοίρων, τα αναπτυσσόμενα έμβρυα αποδείχθηκε ότι έδιναν νεφρούς που περιείχαν κυρίως ανθρώπινα κύτταρα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα συμπαγές εξανθρωπισμένο όργανο μέσα σε άλλο ζώο.pig

Οι νεφροί όμως δεν ήταν εξ ολοκλήρου ανθρώπινοι, καθώς περιλάμβαναν αγγεία και νεύρα φτιαγμένα κυρίως από κύτταρα χοίρου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταμόσχευση στην τρέχουσα μορφή τους.

Δεν είναι σαφές αν η πρόκληση της κατασκευής ενός εξ ολοκλήρου ανθρώπινου οργάνου είναι εφικτή με τις τρέχουσες τεχνικές γενετικής μηχανικής.

Εκτός από τα νεφρά, στα έμβρυα κυριαρχούνταν από κύτταρα χοίρου, με πολύ λίγα ανθρώπινα κύτταρα στον εγκέφαλο ή στο κεντρικό νευρικό τους σύστημα.

Το δυναμικό ενός εξανθρωπισμένου εγκεφάλου είναι ένα πολύ σοβαρό ηθικό δίλημμα για την έρευνα που αφορά τα υβριδικά έμβρυα και ένας από τους λόγους για τους αυστηρούς νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν για την συγκεκριμένη έρευνα σε πάρα πολλές χώρες.

Αφού καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, τα χιμαιρικά έμβρυα μεταφέρθηκαν σε 13 παρένθετες χοιρομητέρες. Μετά από 25 ή 28 ημέρες, η κύηση τερματίστηκε, τα έμβρυα εξήχθησαν και αξιολογήθηκαν.

Τα έμβρυα είχαν δομικά φυσιολογικούς νεφρούς για το στάδιο ανάπτυξής τους, με τα σωληνάρια που θα συνέδεαν τελικά το νεφρό με την ουροδόχο κύστη και αποτελούνταν από 50-60% ανθρώπινα κύτταρα. Στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό βρέθηκαν επίσης ανθρώπινα νευρικά κύτταρα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Stem Cell.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).