Έξυπνα σπίτια ζητούν αύξηση και κάνουν εξώσεις

Μερικοί ενοικιαστές μπορεί να απολαμβάνουν την άνεση των τεχνολογιών των “έξυπνων σπιτιών”, όμως, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν κακόβουλους σκοπούς: την των ενοικιαστών προκειμένου να τους εκδιώξουν ή να αυξήσουν το ενοίκιο τους.

home fear

“ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αυξήσετε τα ενοίκια στη Νέα Υόρκη!” αναφέρει ο τίτλος ενός διαφημιστικού email που στάλθηκε στους ιδιοκτήτες. Ήταν μια διαφήμιση από την Teman, μια εταιρεία τεχνολογίας που κατασκευάζει συστήματα επιτήρησης για πολυκατοικίες.

Η Teman προτείνει μια λύση στους ιδιοκτήτες της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έχουν ενοικιαστές που ζουν σε παλαιότερα διαμερίσματα που προστατεύονται από πολλούς νόμους ελέγχου ενοικίων και σταθεροποίησης.

Το email της εταιρείας προτείνει μια λύση:

“3 απλά βήματα για να επαναρυθμίσετε μια .” Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα από τα αυτοματοποιημένα προϊόντα της Teman για να πιάσετε έναν ενοικιαστή να παραβιάζει έναν νόμο ή να παραβιάζει τη μίσθωση, όπως με μη εγκεκριμένες ενέργειες ή δυνατά πάρτι. Στη συνέχεια, “εκκενώστε” το σπίτι και συγχωνεύστε το διαμέρισμα με ένα διπλανό πάνω ή κάτω, δημιουργώντας μια “νέα” μονάδα που δεν προστατεύεται από την παλαιότερη νομοθεσία.

“Δημιουργήστε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων για $4200/μήνα από τα στούντιο των $950/μήνα και $1400/μήνα (με ένα υπνοδωμάτιο), αναφέρει το email που δημοσίευσε η . Τα συστήματα επιτήρησης της Teman μπορούν ακόμη και “να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιες μονάδες είναι πιο πιθανές να απομακρυνθούν (ή να εκδιωχθούν!).”

Η Erin McElroy, καθηγήτρια Αμερικανικών Σπουδών στο του Τέξας στο Ώστιν, που παρακολουθεί τις τάσεις των εξώσεων, αναφέρει ότι η ψηφιακή επιτήρηση κτιρίων αυξάνεται, ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη. Οποιοδήποτε σύστημα κάμερας μπορεί να τεκμηριώσει πιθανή συμπεριφορά που αξίζει έξωση, αλλά η McElroy εντόπισε δύο εταιρείες, την Teman και τη Reliant , που χρησιμοποιούν τα βιομετρικά στοιχεία των ενοικιαστών με ρητό στόχο να διευκολύνουν τις εξώσεις.

Αυτές οι εταιρείες αποτελούν μέρος μιας αναπτυσσόμενης βιομηχανίας γνωστής ως “proptech”, που διαθέτει όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την απόκτηση και τη διαχείριση ακινήτων. Μια έκθεση της Future Market Insights προβλέπει ότι η proptech θα τετραπλασιάσει την τρέχουσα αξία της, και θα γίνει μια βιομηχανία των 86,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023.

Η Reliant Safety, η οποία ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί περισσότερες από 20.000 μονάδες διαμερισμάτων σε όλη τη χώρα, ανήκει στον Οργανισμό Omni, που ιδρύθηκε το 2004 και “αποκτά, αποκαθιστά, κατασκευάζει και διαχειρίζεται ποιοτικά οικονομικά σπίτια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες”, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο ιστότοπος της Reliant διαθέτει βίντεο που απεικονίζουν διάφορες παραβιάσεις που εντοπίζονται από τις κάμερες παρακολούθησης. Ο ιστότοπος διαθέτει μια σελίδα με “Παραβάσεις μισθώσεων” που αναφέρει ότι το σύστημά του έχει εντοπίσει: “ούρηση κατοικίδιων στο διάδρομο”, “γροθιά στο διάδρομο”, “ακατάλληλη απόρριψη στρώματος”, “γλιστρήματα ενοικιαστών στο διάδρομο”, καθώς και αρκετές φερόμενες επιθέσεις, βίντεο με γροθιές στους διαδρόμους, πωλήσεις ναρκωτικών και διαρρήξεις από σπασμένα τζάμια.

H Reliant παρουσιάζει όλα τα παραπάνω σαν “περιπτωσιολογικές μελέτες” και απαριθμεί τα αποτελέσματα που οδήγησαν σε σύλληψη και έξωση.

Μέρος του πακέτου των υπηρεσιών της είναι και η “ανίχνευση παράνομης υπενοικίασης” με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων που υποβάλλονται από τους ενοικιαστές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
έξυπνα σπίτια,εξυπνα σπιτια στην ελλαδα,εξυπνα σπιτια πληροφοριεσ

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).