Η Ελλάδα ήταν και παραμένει πάτος στις συνδέσεις internet

Η BroadbandChoices στην τελευταία της έκθεση για την “Προσβασιμότητα στο διαδίκτυο” κατέταξε για άλλη μία φορά την Ελλάδα και Κύπρο στις δύο τελευταίες θέσεις από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Greece,internet,Ελλάδα

Η Δανία τόσο το 2021 όσο και τους δύο πρώτους μήνες του 2022 έχει την καλύτερη συνολική υπηρεσία διαδικτύου, με βάση μετρήσεις όπως η ταχύτητα λήψης και ανεβάσματος, κόστος και κάλυψη. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ με συγκριτικά χαμηλότερες ταχύτητες και υψηλότερες τιμές και την τρίτη το Λιχτενστάιν.

Η Ελλάδα και η Κύπρος τόσο το 2021 όσο και το 2022 “έπιασαν πάτο” στις χώρες τις ΕΕ, και μάλιστα είναι πιο κάτω ακόμα και από χώρες που βρίσκονται υπό ένταξη, όπως το Μαυροβούνιο, Σερβία, αλλά ακόμα και από αυτές που συζητιέται η ένταξή τους, όπως Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ουκρανία, και Μολδαβία. Μόνο η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Γεωργία που και αυτές συζητούν την ένταξή τους στην ΕΕ, είναι λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να μπουν για να μην αισθανόμαστε μόνοι.

  Το Jupyter malware κλέβει δεδομένα του browser

Greece,internet,Ελλάδα

Για το 2022 η Ελλάδα βρίσκεται στην 86η θέση και η Κύπρος στην 90κοστή. Κάτι καλύτερο πάντως, από το 2021 που ήταν στην 98 και 99 θέση αντίστοιχα. Σύμφωνα με την αναφορά, η μέση ταχύτητα λήψης στη Ελλάδα είναι 15,6 Mbit/s την στιγμή που η Δανία έχει 69,4 Mbps και η καλύτερη τιμή ανήκει στο Λιχτενστάιν με 75,7 Mbps.

Βέβαια τα παραπάνω για να είναι σωστά συγκρινόμενα θα πρέπει να βάλετε στην εξίσωση τον πληθυσμό και τα τετραγωνικά χιλιόμετρα κάθε χώρας. Η Δανία από το 2020 είχε πληθυσμό περίπου 5,8 εκατομμύρια και έκταση 43.000 Km2 και η Ελλάδα 11 εκατομμύρια με 132.000 Km2. Αναλογικά η Δανία είναι πιο πυκνοκατοικημένη.

Η κατάσταση δεν είναι ιδανική για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Αρκετές χώρες, όπως το Ιράκ, η Σομαλία, η Υεμένη και ο Λίβανος κατέγραψαν μέσες ταχύτητες λήψης μικρότερες από 1 Mbps.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα κατάταξης προσβασιμότητας στο διαδίκτυο της BroadbandChoices:

Είναι πλήρως διαδραστικός, κάντε κλικ στην κεφαλίδα της κάθε στήλης για να ταξινομήσετε το ευρετήριο στα μεμονωμένα σημεία δεδομένων. Για να επαναφέρετε τον πίνακα, κάντε κλικ στο “Rank” (Kατάταξη) ή ανανεώστε τη σελίδα.

  Google Cloud outage: όταν έπεσε το internet

Η κατάταξη, σύμφωνα με την BroadbandChoices, έχει λάβει υπόψη της τους παράγοντες του ποσοστού πληθυσμού χωρών με ευρυζωνική και κινητή πρόσβαση στο διαδίκτυο, τον αριθμό των δωρεάν δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi και των hotspot κατά κεφαλήν, όπως καθώς και το ποσοστό των ιστοσελίδων που είναι γραμμένες στη μητρική γλώσσα μιας χώρας. Τον πλήρη πίνακα με όλα αυτά τα δεδομένα μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη των δεδομένων για επεξεργασία εκτός σύνδεσης. Για να βρείτε γρήγορα τα αποτελέσματα για μια συγκεκριμένη χώρα, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος του Ευρετηρίου.

Μετακομίζουμε στη Δανία; Τι λέτε;

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  10  =  15

Previous Story

Λογοκρισία στην Ρωσία; Γιατί δεν βλέπουμε την λογοκρισία στην Ελλάδα;

Next Story

Windows Repair 4.12.4 για Windows 10 και 11