Ελλάδα τροφοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πρώτη φορά

Η τροφοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας (ΑΔΜΗΕ).

admie 1

Η Electrek αναφέρει:

Τη Δευτέρα, ο ΑΔΜΗΕ ανέφερε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 100% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα για τουλάχιστον πέντε ώρες, φτάνοντας το υψηλό ρεκόρ των 3.106 μεγαβατώρες στις 08:00 GMT:

“Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, η ζήτηση καλύφθηκε 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με τις διασυνδέσεις που εφαρμόζει ο ΑΔΜΗΕ σε ξηρά και , δημιουργείται μια νέα ηλεκτρική δυναμικότητα για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση [Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας] που θα κάνει το ενεργειακό μας μείγμα ακόμα πιο πράσινο τα επόμενα χρόνια”.

admi

Το Reuters αναφέρει:

“Η Ελλάδα στοχεύει να προσελκύσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκά κεφάλαια και ιδιωτικές επενδύσεις για την του ηλεκτρικού της δικτύου και υπερδιπλάσια χωρητικότητα πράσινης ενέργειας για να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 70% του ενεργειακού της μείγματος έως το 2030. “

“Σχεδιάζει να έχει εγκαταστήσει μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής 25 gigawatt από περίπου 10 gigawatt που έχει τώρα.” Υπάρχουν όμως αναλυτές που αναφέρουν ότι η Αθήνα μπορεί να επιτύχει αυτό το στόχο νωρίτερα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Ελλάδα,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).