ΕΛΤΑ: Δόθηκε ανακοίνωση για τον τρόπο της κυβερνοεπίθεσης

Δόθηκε δελτίο τύπου από τα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και στους πελάτες τους και που αναφέρει τον τρόπο που έγινε η κυβερνοεπίθεση στα συστήματά τους.

elta 1

Χαμογελάσαμε σήμερα με την νέα ανακοίνωση των ΕΛΤΑ. Είμαστε περίεργοι για το ποιοι τις γράφουν. Σε νέα ανακοίνωσή τους σήμερα που απευθύνεται στο κοινό και στους πελάτες τους, αναφέρουν πως έγινε η κυβερνοεπίθεση.

Διαβάστε:

Στο πλαίσιο της συνεχούς και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού και των πελατών τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες Πληροφορικής, σε σύμπραξη με τους ειδικούς στο ΙΤ Security συνεργάτες, εργάζονται σε 24ωρη βάση για την πλήρη αποκατάσταση των πληροφοριακών συστημάτων και την επαναφορά της ασφαλούς λειτουργίας του δικτύου.

Προσδιορίστηκε ότι η στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών.

Αν και οι περισσότεροι από τους αναγνώστες του iGuru θα αντιληφθούν τι έγινε, η συγκεκριμένη ανακοίνωση παραμένει ένα μυστήριο για τον απλό πολίτη, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι δεν θα καταλάβει τίποτα! Ούτε καν οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να την μεταφράσουν. Είναι σαν να βγήκε ένας χειρουργός και ανακοινώνει στα κανάλια πως έκανε την επέμβαση στον διάσημο ασθενή του, με ιατρικούς όρους και περιγραφές. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….

  Check Point Research: Περισσότερα για τις επιθέσεις στις συσκευές της Xiaomi

Οι εξιδεικευμένοι τεχνικοί όροι, σε ένα κείμενο προς όλους τους πολίτες, θυμίζει περισσότερο δικαιολογία ανικανότητας να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους και να προφυλάσσουν τα συστήματά τους με σοβαρό λογισμικό προστασίας από ιούς.

Αλήθεια, στους υπαλλήλους τους θα τους στείλουν αντίστοιχο μήνυμα καθιστώντας την προσοχή τους στο τι κατεβάζουν από το διαδίκτυο και τι email ανοίγουν, σε μία τέτοια γλώσσα;

ΕΛΤΑ

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).