Ενεργοποιήστε την υποστήριξη HTML5 video του YouTube στο Firefox


Ενώ ο Firefox έχει μια πολύ καλή υποστήριξη για τα πρότυπα HTML5, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι δεν υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube χωρίς να έχει εγκατεστημένο το Adobe Flash Player. Υποστηρίζει ναι μεν το απαιτούμενο χαρακτηριστικό HTMLVideoElement, αλλά μερικά βίντεο δεν παίζουν έτσι κι αλλιώς. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Firefox

Αυτά τα βίντεο απαιτούν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό το οποίο είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή στη σελίδα του Firefοx με τα Media Source Extensions. Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από τους developers του Firefox, και έτσι το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι σε θέση να παίξει HTML5 video streams. Για να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefοx και πληκτρολογήστε το παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων:

about:config

Σημείωση: Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με ένα αρκετά χιουμοριστικό διάλογο-προειδοποίηση. “Προσοχή! Μπορεί να ακυρώσετε την εγγύηση του προϊόντος” . Καλό ε; Μη φοβηθείτε οι προγραμματιστές του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης σας κάνουν πλάκα…

Βέβαια καλό θα είναι να γνωρίζετε τι κάνετε πριν αρχίζετε να αλλάζετε τις τιμές που υπάρχουν στη σελίδα ρυθμίσεων.

ff

Κάντε κλικ στο “Θα είμαι προσεκτικός, το υπόσχομαι!” για να συνεχίσετε.
Πληκτρολογήστε τη λέξη”MediaSource” (χωρίς τα εισαγωγικά που χρησιμοποιούμε εμείς) στο πλαίσιο αναζήτησης

ff1
Θα δείτε την παράμετρο του media.mediasource.enabled η οποία έχει οριστεί σε τιμή false. Διπλό κλικ πάνω της για να αλλάξετε την τιμή της σε true.

Κάντε επανεκκίνηση του Firefox, για να ενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό.

Τώρα ανοίξτε κάποια από τα βίντεο του YouTube που είναι σε HTML5 και δεν έπαιζαν αρχικά. Θα πρέπει να παίζουν χωρίς προβλήματα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news