hoax

Η απάτη του Energy Saver Pro (μην πετάτε τα χρήματα σας)

Η διαφημιστική καμπάνια του Energy Saver Pro στο Google μας κίνησε την περιέργεια και είπαμε να δούμε τι συμβαίνει. Με λίγο ψάξιμο ανακαλύψαμε ότι η συγκεκριμένη απάτη του Energy Saver Pro, είχε κυκλοφορήσει και παλαιότερα με διαφορετικό όνομα.

google ad

Η απάτη τότε ερχόταν από το economizer.gr, αλλά όπως φαίνεται έγινε αντιληπτή πολύ γρήγορα. Οι μαγικές συσκευές τύπου Economiser , όταν εμφανίστηκαν πριν αρκετά χρόνια, ήταν διαφορετικές στην εμφάνιση, και οι απατεώνες ήταν φειδωλοί στις θαυματουργές υποσχέσεις τους. Τότε προσέφεραν μια μείωση στο της τάξης του 10 έως και 25 %.

Energy Saver Pro

Οι απατεώνες τότε αλλά και σήμερα προσφέρουν μια που θα σας μειώσει ως εκ θαύματος τους λογαριασμούς ρεύματος. Ο ηλεκτρολόγος Κώστας Μητρόπουλος, μάλιστα μας περιγράφει την δακρύβρεχτη ιστορία της οικογένειας του που κρύωνε τον χειμώνα, μέχρι που ανακάλυψε τη συσκευή! Στην γραφική παράσταση που δίνουν οι απατεώνες μπορείτε να δείτε μια κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης, κάτι που μάλλον τους επιφέρει πάρα πολλά κέρδη, από θύματα που πιστεύουν την απάτη. Το προϊόν  υπόσχεται 75% χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος.

Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver ProΌταν προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την ιστοσελίδα του τόσο επιτυχημένου προϊόντος, οι υποψίες μας  επιβεβαιώθηκαν.

energysaverΤο Eset μπλόκαρε την σελίδα σαν ανεπιθύμητη!

Αμέσως μετά όμως πέσαμε πάνω και στην Εισαγγελική παρέμβαση που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του για τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, κάτι που μας έλυσε κάθε απορία. Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για μια απάτη που στοχεύει στο κέρδος όχι του καταναλωτή αλλά των ανθρώπων που είναι πίσω από αυτή.

Παραθέτουμε την Εισαγγελική παρέμβαση από το econews.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, μετά την αναφορά του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκου, για παραπληροφόρηση καταναλωτικού κοινού σχετικά με διαφημιζόμενες συσκευές μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι οι διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50%, δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι εν λόγω συσκευές, από τεχνικής πλευράς, καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα α και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια, και επομένως δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών. Αλλά ακόμα και εάν οι μετρητές της Δ.Ε.Η. ήταν μελετημένοι να καταγράφουν άεργο ενέργεια, το ποσοστό της εξοικονόμησης δε θα ξεπερνούσε το 1%. Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί περί δήθεν μείωσης του λογαριασμού ρεύματος από την εφαρμογή των παραπάνω συσκευών είναι παραπλανητικοί.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουν κινηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες για την εφαρμογή των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων. Ωστόσο, από έρευνα που διενεργήθηκε μετά την παραπάνω ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι οκτώ τουλάχιστον εταιρείες εξακολουθούν να προωθούν μέσω διαδικτύου συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις γίνεται και επίκληση δημοσίων εγγράφων που δημιουργούν την ανακριβή εντύπωση στο καταναλωτικό κοινό ότι υπάρχει σχετική άδεια από τις δημόσιες αρχές. Ως εκ τούτου, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή υπέβαλε όλα τα σχετικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των προσώπων που εμπλέκονται στις παραπάνω δραστηριότητες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την κοινή λογική.

Οι μετρητές της ΔΕΗ καταγράφουν όλη την ενέργεια που καταναλώνεται σε κάποιο σπίτι ή το χώρο δουλειάς μας. Αν θέλετε να έχετε μειωμένους λογαριασμούς, χρησιμοποιήστε λιγότερο ρεύμα, και αλλάξτε τις συσκευές σας με άλλες ενεργειακά αποδοτικότερες.

Προσοχή λοιπόν, μη πετάτε τα σας. Με 2 παράλληλους πυκνωτές 2.2μF/400V  που κοστίζουν 0,12 ευρώ ο ένας μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα, αλλά φυσικά δεν θα φτάσετε ποτέ το 75% ή το 20% ή το 45% μείωση του λογαριασμού σας που υπόσχονται οι απατεώνες. Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε νέα Εισαγγελική παρέμβαση για το “νέο” “επαναστατικό” προϊόν.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για ηλεκτρολόγους από εδώ.

Tip για σας που διαχειρίζεστε ιστοσελίδες χρησιμοποιείτε Google Ads και δεν επιθυμείτε να αναπαράγεται το hoax.

Block  energy-saver-blog.com/gr και energy-saver-blog.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Παραπληροφόρηση!ΑΠΑΤΗ

    Ποια είναι η βασική αρχή λειτουργίας και ο
    αριθμός πατέντας;
    Η ΝΑΣΑ έχει βγάλει τέτοια συσκευή (την πατέντα
    την έχω) και εξοικονομεί 23% αλλά" ΜΟΝΟ" σε επαγωγικά ,φορτία.
    Εσείς μας λέτε ότι εξοικονομεί και σε ωμικά
    φορτία (λαμπτήρες πυρακτώσεως ,σόμπες αντίστασης ,θερμοσίφωνα
    κλπ)….πώς;;;;;;;;;
    Ποια η φοβερή εφεύρεση που καταρρίπτει όλους
    τους κανόνες της ηλεκτρολογίας; (P=VxI χ συν φ).
    Στα Ωμικά φορτία το συνφ=1 δεν υπολογίζεται
    αρα στο P=VxI
    πως εξοικονομείς;
    Εκτός αν επεμβαίνει η συσκευή στην γωνία αγωγιμότητας του
    (Triac) ,που δεν υπάρχει ,αλλά και εδώ κατά την πατέντα της ΝΑΣΑ (WattsaverUSPatent 4,052,648) ισχύει όπως αναφέρω πιο πάνω ….μόνο για επαγωγικά φορτία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).