Eni HPC5 το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στον κόσμο

Eni HPC5: Η Dell Technologies βρίσκεται στην καρδιά του ισχυρότερου βιομηχανικού υπερ στον κόσμο, του HPC5, που τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα στο Eni Green Data Centre.

Το κίνητρο για τη δημιουργία ενός συστήματος ασφαλούς για το περιβάλλον και με βιώσιμη απόδοση για το μέλλον, έφερε σε συνεργασία την Dell Technologies με την Eni.

Dell Eni HPC5


Η υποδομή υπερυπολογιστικής ισχύος που τροφοδοτείται από τη 2η γενιά των επεξεργαστών Intel Xeon Scalable αποκτά πρωτοφανή επίπεδα υπολογιστικής ισχύος για τους κλάδους της βιομηχανίας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και μπορεί να αποδίδει 52 εκατομμύρια δισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο (52 PetaFLOPS).

Το HPC5 επιτρέπει τη χρήση big data που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της παραγωγής και θα επιταχύνει περαιτέρω τα έργα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) για τη μετάβαση σε μη ορυκτές πηγές ς. Θα υποστηρίξει επίσης την εξερεύνηση, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση των κοιτασμάτων πετρελαίου.

Σύμφωνα με τη δέσμευση για βιωσιμότητα της Dell Technologies και της Eni, το HPC5 σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με την υψηλότερη δυνατή ενεργειακή αποδοτικότητα, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια που παράγεται στο Green Data Centre, για τη μείωση των εκπομπών.

Το σύστημα HPC5 χρησιμοποιεί μια προηγμένη παράλληλη αρχιτεκτονική και υποστηρίζει ένα υβριδικό μοντέλο προγραμματισμού, το οποίο επιτρέπει στην Eni να επεξεργάζεται ταχύτερα σεισμικές απεικονίσεις και να χρησιμοποιεί πολύ πιο εξελιγμένους αλγόριθμους. Αξιοποιώντας την υπολογιστική πλατφόρμα των NVIDIA GPU, η ENI είναι σε θέση να επιταχύνει τις εφαρμογές σεισμικής παρακολούθησης, αλλά και να αναπτύσσει νέες προσεγγίσεις βάσει A.I., για την ανακάλυψη και επεξεργασία ενέργειας.

Τα κύρια του συστήματος είναι 1.820 servers Dell EMC PowerEdge C4140, ο καθένας με δύο Intel Xeon Scalable Gold 6252 με ενσωματωμένη επιτάχυνση A.I. και 24 πυρήνες συν τέσσερις επιταχυντές GPU NVIDIA Tesla v100. Οι servers συνδέονται με ένα δίκτυο Mellanox InfiniBand HDR ς 200 Gbit/s και χρησιμοποιούν πλήρη τοπολογία χωρίς αποκλεισμό για να εξασφαλίσουν την πιο αποτελεσματική servers και συστήματος αποθήκευσης δεδομένων.

“Είμαστε υπερήφανοι για την δεκαετή συνεργασία μας με την Eni, μια εταιρεία με διεθνή φήμη για την αριστεία, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα ως βασικό μέρος της στρατηγικής της”, δήλωσε ο Adrian McDonald, EMEA President, Dell Technologies.

“Η της Eni για τη βιωσιμότητα συμπίπτει με εκείνη του οράματος της Dell Technologies για το πώς η τεχνολογία μπορεί να ωφελήσει την κοινωνία και αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους που είμαι ευτυχής που είμαστε ένας τεχνολογικός συνεργάτης με την Eni στο νέο υπερυπολογιστή HPC5. Μέσω της εταιρικής συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε όλο και πιο φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους”.

“Σήμερα η Eni παρουσιάζει ένα σύστημα υπερυπολογιστή με κύρια χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά στον κλάδο της βιομηχανίας. Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να ενισχύσει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις εξαιρετικά πολύπλοκες διαδικασίες που στηρίζουν τους ανθρώπους της Eni στις δραστηριότητές τους και, ως εκ τούτου, επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό μας. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στο δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση. Είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στον παγκόσμιο στόχο που μοιραζόμαστε με τους εταίρους μας στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας: να φέρουμε την ενέργεια του αύριο ακόμα πιο κοντά”, δήλωσε ο Claudio Descalzi, CEO της Eni.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best stories straight into your inbox!

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).