Οι ενημερώσεις της Samsung θα γίνουν νόμος στην ΕΕ;

Στον κόσμο του Android, κανείς δεν διαθέτει ενημερώσεις λογισμικού καλύτερα από τη Samsung. Από την κυκλοφορία νέων ενημερώσεων ασφαλείας πολύ νωρίτερα μέχρι την παροχή αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος έως και τέσσερα χρόνια μετά σε πολλές από τις συσκευές της, η Samsung κάνει την διαφορά.

galaxy s22

Σύντομα μάλιστα, εάν μια νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνει νόμος, όλοι οι άλλοι κατασκευαστές θα αναγκαστούν να βελτιώσουν τις ενημερώσεις λογισμικού σε ίδιο ή παρόμοιο επίπεδο.
Όλοι οι Android OEMs θα μπορούσαν να αναγκαστούν να παρέχουν την υποστήριξη λογισμικού που παρέχει η Samsung.

Οι νομοθέτες της ΕΕ έχουν προτείνει για τα smartphone που πωλούνται σε ευρωπαϊκές χώρες να λαμβάνουν τουλάχιστον 3 χρόνια αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος και 5 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας.

Η Samsung παρέχει ήδη αυτή την υποστήριξη χωρίς να αναγκαστεί να το κάνει, και φαίνεται ότι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και γίνει νόμος. Το πρόβλημα θα το έχουν οι άλλοι κατασκευαστές — κυρίως αυτοί από την Κίνα — που δεν θα έχουν τους πόρους να ακολουθήσουν τους νέους κανονισμούς.

Οι νομοθέτες απαιτούν επίσης από τους κατασκευαστές να υποστηρίζουν τις συσκευές τους με ανταλλακτικά επισκευής για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Να αναφέρουμε ότι αυτοί οι νέοι κανονισμοί είναι μόνο προτάσεις προς το παρόν, και μένει να δούμε αν και πότε θα ψηφιστούν σαν νόμοι.

Εάν αυτές οι προτάσεις τεθούν σε ισχύ, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να εγκριθούν, επομένως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε μια νύχτα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
samsung,android,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).