Επισκεφτείτε το Μουσείο Palace μέσω του Google

Το Google Arts & Culture προσφέρει μία δωρεάν εικονική επίσκεψη στο που στεγάζεται στην Απαγορευμένη Πόλη στον πυρήνα του υ.

Το Μουσείο Palace είναι ένας από τους πιο γνωστούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στον κόσμο. Ως το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο ξύλινο αυτοκρατορικό συγκρότημα στον κόσμο, χρησίμευσε ως το σπίτι 24 αυτοκρατόρων κατά τη διάρκεια των δυναστειών Ming και Qing. Το Μουσείο αποτελείται από 9046 δωμάτια και διατηρεί περισσότερα από 1,86 εκατομμύρια έργα τέχνης στη συλλογή του. Βρίσκεται μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο της ς.

Βασιζόμενοι στη διαδικτυακή συλλογή θησαυρών του Μουσείου Palace, σήμερα, το Google Arts & Culture παρουσιάζει μια νέα έκθεση, που επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να εξερευνήσουν ουσιαστικά μέρη αυτού του διάσημου τόπου.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια εικονική περιήγηση 360 μοιρών σε τρεις κύριες δομές: το Hall of Supreme Harmony (Αίθουσα της Ανώτατης Αρμονίας), το Meridian Gate (Μεσημβρινή Πύλη) και το Gate of Supreme Harmony (Πύλη της Ανώτατης Αρμονίας). Η Αίθουσα της Ανώτατης Αρμονίας ήταν ο χώρος για μεγάλες αυτοκρατορικές τελετές. Με το διπλό στρώμα μαρκίζας και στοάς, είναι ένα από τα πιο εμφανή παραδείγματα αρχαίας κινεζικής αρχιτεκτονικής.

  Tim Berners-Lee δεν θέλει το Web3 και προτείνει Web 3.0

Επιπλέον, η Google εγκαινιάζει 19 νέες διαδικτυακές εκθέσεις με εικόνες υψηλής ανάλυσης θρόνων και διακοσμήσεων στο Μουσείο Palace, μερικές από τις οποίες συνήθως δεν είναι προσβάσιμες από τους επισκέπτες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται σπάνια έργα ζωγραφικής που δείχνουν το μεγαλείο της ζωής στην Απαγορευμένη Πόλη, όπως ένα άλμπουμ από το Μεγάλο Γάμο του Αυτοκράτορα Γκουανγκξού (Guangxu), το οποίο προβάλλεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο.

Το Μουσείο Palace είναι πραγματικά ένας παγκόσμιος θησαυρός. Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα έκθεση να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για την κληρονομιά και το μεγαλείο της. Πραγματοποιήστε την εικονική επίσκεψη από εδώ.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).