Επίθεση στα συστήματα του FBI στα γραφεία της Νέας Υόρκης

Μια κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε στα συστήματα του Ομοσπονδιακού Γραφείο Ερευνών (Federal Bureau of Investigation ή FBI) φέρεται να “περιορίστηκε” από την υπηρεσία επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Το CNN αναφέρει, μέσω ανώνυμων πηγών, ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του FBI στη Νέα Υόρκη σε υπολογιστές που χρησιμοποιεί η υπηρεσία για να ερευνήσει “εικόνες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών”.

fbi federal bureau of investigation

Σε μια δήλωση στο CNN, εκπρόσωπος του FBI παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια κυβερνοεπίθεση στα συστήματά τους, αλλά πρόσθεσε: “Πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό που έχει περιοριστεί”. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για αυτό το περιστατικό.

Αυτή σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το FBI έπρεπε να αντιμετωπίσει hackers που επιτίθενται στην υπηρεσία, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Τον Νοέμβριο του 2021, κάποιος εισέβαλε σε μια διεύθυνση email του FBI και τη χρησιμοποίησε για να στείλει πάνω από 100.000 email σε οργανισμούς.

Αυτά τα μηνύματα περιείχαν μια ψευδή προειδοποίηση που ισχυριζόταν ότι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέταζε μια κυβερνοεπίθεση στους παραλήπτες. Το FBI ανέφερε τότε ότι διόρθωσε ένα σφάλμα λογισμικού που οδήγησε στα email, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το ποιος ήταν αυτός που παραβίασε αυτή τη διεύθυνση email.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
Federal Bureau of Investigation,FBI

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).