Εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα – επιτυχημένες οι δοκιμές

Ένα ερευνητικό project που δοκίμασε την τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα σε 12 επιχειρήσεις, κρίθηκε επιτυχημένο τόσο από τις όσο και από τους υπαλλήλους που πήραν μέρος.

fishing

Το project, που υποστηρίζεται από το συνδικάτο Forsa και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Four-Day Week Ireland, το UCD και το College, εξέτασε τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε μια τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στην Ιρλανδία.

Εννέα από τις 12 εταιρείες που συμμετείχαν στις εξάμηνες δοκιμές δήλωσαν ότι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν με το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών την εβδομάδα. Οι άλλες τρεις εταιρείες ανέφεραν ότι σχεδίαζαν επίσης να συνεχίσουν, αλλά δεν δεσμεύτηκαν να το διατηρήσουν μακροπρόθεσμα.

Επτά εταιρείες παρείχαν για τα έσοδα και από αυτές, οι έξι ανέφεραν μηνιαία αύξηση εσόδων, με μία να σημειώνει πτώση. Δύο εταιρείες που παρακολούθησαν τη χρήση της ενέργειας ανέφεραν μειώσεις.

Σε γενικές γραμμές, η διοίκηση των εταιρειών αναφέρεται ότι ήταν πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα των δοκιμών όσον αφορά την παραγωγικότητα και τη συνολική εμπειρία.

Σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, (πολύ αρνητική – πολύ θετική), η μέση βαθμολογία των εταιρειών για τις δοκιμές ήταν το 9,2.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!

τετραήμερη εβδομάδα,τετραήμερη εβδομάδα εργασίασ

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).