Ερυθρός Σταυρός ζητάει βοήθεια για τον ψηφιακό κόσμο

Μια δημοσίευση από το Associated Press αναφέρει ότι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναζητά για τη δημιουργία ενός “ψηφιακού εμβλήματος Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου” που θα καθιστά σαφές στους στρατιωτικούς και άλλους hacker ότι έχουν εισέλθει στα συστήματα υπολογιστών ιατρικών εγκαταστάσεων ή στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού.

red cross

Η ανθρωπιστική με έδρα τη Γενεύη δήλωσε ότι καλεί τις κυβερνήσεις, τις , τους φίλους του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και εμπειρογνώμονες πληροφορικής να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη “συγκεκριμένων τρόπων προστασίας των ιατρικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών από ψηφιακές βλάβες κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων”.

Για περισσότερα από 150 χρόνια, σύμβολα όπως ο Ερυθρός Σταυρός χρησιμοποιούνται για να καταστεί σαφές ότι “σε περιόδους ένοπλων συγκρούσεων, όσοι φορούν τον κόκκινο σταυρό ή οι εγκαταστάσεις και τα αντικείμενα που τους έχουν θα πρέπει να προστατεύονται από βλάβες”.

Η ίδια υποχρέωση θα πρέπει να ισχύει και διαδικτυακά, ανέφερε ο οργανισμός, σημειώνοντας ότι οι hacking επιχειρήσεις σε περίοδο συγκρούσεων είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς όλο και περισσότεροι hackers αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους στον κυβερνοχώρο.

Η οργάνωση ανέφερε ότι για να γίνει πραγματικότητα το προτεινόμενο “ψηφιακό έμβλημα”, τα έθνη σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να συμφωνήσουν για τη χρήση του και να το καταστήσουν μέρος του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου μαζί με τα άλλα υπάρχοντα ανθρωπιστικά διακριτικά. Ελπίζει ότι το έμβλημα θα προσδιορίζει ότι τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ανήκουν σε προστατευόμενες εγκαταστάσεις όπως ακριβώς κάνει ένας κόκκινος σταυρός ή μια ημισέληνος στη στέγη ενός νοσοκομείου στον πραγματικό κόσμο.

“Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι έχει εντοπίσει τρεις τεχνικές δυνατότητες: ένα έμβλημα που βασίζεται σε DNS και θα χρησιμοποιεί ένα ειδικό για να το συνδέει με ένα domain name, ένα έμβλημα που βασίζεται σε IP και ένα έμβλημα ADEM ή ένα πιστοποιημένο ψηφιακό έμβλημα με ένα σύστημα που θα χρησιμοποιεί certificate chains για την προστασία σημάτων”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your !
red cross,Ερυθρός Σταυρός,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).