02

Που θα «πατήσει» το ExoMars;

O Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ESA ανακοίνωσε τα οκτώ πιθανά σημεία προσεδάφισης της αποστολής ExoMars. Η αποστολή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Μάιο του 2018 και να φτάσει στον Αρη τον Ιανουάριο του 2019.

Δείτε τπ βίντεο

Θα τον… σκάψει

Ενας ρομποτικός εξερευνητής θα προσεδαφιστεί και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ίχνη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη. Το ρομπότ θα διαθέτει ανάμεσα στα άλλα και ένα ισχυρό τρυπάνι που θα μπορεί να σκάψει σε βάθος δύο μέτρων από την επιφάνεια. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό κάτω από την επιφάνεια του Αρη να επινιώσουν κάποιες μικροβιακές μορφές ζωής τις οποίες ίσως καταφέρει να εντοπίσει το ρομπότ. Επίσης το ρομπότ θα προσπήσει να ανιχνεύσει και ίχνη ζωής από το μακρινό παρελθόν του Αρη.

exomars

Οι επιτελείς της αποστολής έχουν προεπιλέξει οκτώ πιθανά σημεία προσεδάφισης που όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στην περιοχή του ισημερινού του πλανήτη. Η ομάδα των ειδικών που ασχολείται αποκλειστικά με το μέρος της αποστολής που έχει να κάνει με την προσεδάφιση του ρομπότ συνεδριάζει στη Μαδρίτη και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα είτε να προχωρήσει σε μια νέα ανακοίνωση που θα περιορίζει σε τρία τα πιθανά σημεία είτε να ανακοινώσει την τελική της απόφαση.

Ο χάρτης των προεπιλεγμένων σημείων προσεδάφισης του ρομπότ καθώς και τα σημεία στα οποία προσεδαφίστηκαν οι ρομποτικοί εξερευνητές Opportunity και Curiosity.

tovima.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).