Έσπασαν το φράγμα του 30% στην απορρόφηση της ηλιακής ενέργειας

Μια συνεργασία ερευνητών από διάφορα ινστιτούτα στην Ολλανδία έσπασε το φράγμα του 30% στην απορρόφηση της ηλιακής ενέργειας από τα ηλιακά κύτταρα. Το Interesting Engineering αναφέρει:

solar cells

Το επίτευγμά τους θα βοηθήσει στην απορρόφηση της ηλιακής ενέργειας σε όλο τον κόσμο και θα μειώσει την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα, ανέφερε ένα δελτίο τύπου.

Για να γίνει αυτό, ερευνητές στην Ολλανδία συγκεντρώθηκαν στο να δημιουργήσουν μια συσκευή διαδοχής περοβσκίτη/πυριτίου με τέσσερα τερματικά. Η συσκευή με τους διαδοχικούς συλλέκτες μπορούσε να χρησιμοποιήσει καλύτερα το ηλιακό φάσμα, με ένα μείγμα ηλιακών κυψελών από πυρίτιο και ηλιακές κυψέλες με βάση τον περοβσκίτη.

Ενώ το πρώτο πλέγμα ηλιακών συλλεκτών λειτουργεί καλά με το φως στο ορατό και το υπέρυθρο φάσμα, ενώ οι περοβσκίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μήκος κύματος στο υπεριώδες και το ορατό φως ενώ είναι διαφανές στο υπέρυθρο φως.

Με μια διαδοχική συσκευή τεσσάρων ακροδεκτών, οι κυψέλες της κορυφής αλλά και οι κάτω μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα, ενισχύοντας περαιτέρω την απόδοση ισχύος της αρχιτεκτονικής.

  GIGABYTE ο πρώτος PCIe 5.0 SSD

Το δελτίο τύπου ανέφερε ότι οι ερευνητές βελτίωσαν την απόδοση μιας ημιδιαφανούς κυψέλης περοβσκίτη με εμβαδόν 3×3 τετραγωνικά mm έως και 19,7%. Κάτω από αυτές τις κυψέλες, τοποθετήθηκε ένα ηλιακό στοιχείο πυριτίου, πλάτους 20Χ20 τ. χλστ.

Η διπλή συσκευή είχε επίσης μια εξαιρετικά διαφανή επαφή από πίσω που επέτρεπε στο 93% του φωτός κοντά στο υπέρυθρο να φτάσει στο κάτω μέρος της συσκευής.

Η συσκευή πυριτίου βελτιστοποιήθηκε χρησιμοποιώντας μια σειρά από tweaks και η απόδοσή της βελτιώθηκε στο 10,4%.

Μαζί με την ηλιακή κυψέλη περοβσκίτη, η συσκευή παρείχε συνδυασμένη απόδοση μετατροπής ενέργειας 30,1%, καθιστώντας την την καλύτερη απόδοση που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

ηλιακή ενέργεια,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  1  =