Eugene Kaspersky και Antarctic Biennale στο δρόμο προς Ανταρκτική

Η πρώτη εκστρατεία της Antarctic Biennale στο ερευνητικό “Akademik Sergey Vavilov” ξεκίνησε από την Ουσουάια στις 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει για 12 ημέρες. Ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της και φανατικός ταξιδιώτης, συμμετέχει στην εκστρατεία μαζί με διακεκριμένους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, επιστήμονες και φιλοσόφους.Eugene Kaspersky και Antarctic Biennale

Έχοντας αφήσει την Ουσουάια από τις 17 του μήνα, η εκστρατεία έχει τώρα περάσει τον νότιο πολικό κύκλο, αφού διέσχισε το πέρασμα του Ντρέικ «με μηδενική ορατότητα και ένα αρκετά ήρεμο ωκεανό», όπως ανέφερε ο Eugene Kaspersky από το πλοίο μετά τη δεύτερη ημέρα. «Έχουμε δει τα πρώτα μας παγόβουνα και ανυπομονούμε να «πιάσουμε την πρώτη μας στεριά». Οι άνθρωποι είναι φανταστικοί, δημιουργικοί και πολύ επικοινωνιακοί – αν και ίσως επειδή δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εξορμήσεις, αρκετοί από τους καλλιτέχνες έχουν ναυτία».

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των τεράστιων παγόβουνων που εμποδίζαν την πορεία για τις περιοχές αγκυροβόλησης, οι συμμετέχοντες τελικά έφτασαν στο νησί Petermann στις 21 Μαρτίου. «Υπήρχαν πολλά παντού – συμπεριλαμβανομένων μιας αποικίας πιγκουίνων Gentoo, πολικών θαλάσσιων ελεφάντων και φαλαινών – με μερικά από αυτά να έρχονται στην επιφάνεια ακριβώς δίπλα από τα σκάφη μας. Είναι πολύ φιλικά και δε φοβούνται τους ανθρώπους. Σήμερα, είδαμε τρία ενδιαφέροντα installations που έχουν δημιουργηθεί από τους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ένα εμπνευσμένο από την !», ανέφερε ο Eugene.

Στόχος της εκστρατείας είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για διαπολιτισμικό και διεπιστημονικό διάλογο σχετικά με το μέλλον των «κοινόχρηστων χώρων», να ολοκληρώσει τη μοναδική καλλιτεχνική σχετικά με τις τοποθεσίες στα άκρα της ανθρώπινης εμπειρίας και να δημιουργήσει τις βάσεις για αποτελεσματική επικοινωνία σε αυτούς τους χώρους. Κατά τη διάρκεια των αποβιβάσεων σε διάφορες θέσεις της Ανταρκτικής, οι καλλιτέχνες θα εγκαταστήσουν προσωρινά έργα, ή θα προβούν σε performances. Οι παρεμβάσεις αυτές θα εξαρτηθούν από την κινητικότητα, τα ειδικά χαρακτηριστικά της τοποθεσίας, την οικολογική συμβατότητα, την καλλιτεχνική εκφραστικότητα και την εννοιολογική οξύτητα τους.

Ο Eugene Kaspersky πιστεύει ότι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι η εξερεύνηση – η επέκταση των ορίων της ανθρώπινης εμπειρίας. Ελπίζει ότι η της Antarctic Biennale θα δημιουργήσει μία πρωτοποριακή καλλιτεχνική κληρονομιά, η οποία θα έχει διάρκεια στο χρόνο.

Είστε από τους πρώτους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να δουν φωτογραφίες από την εκστρατεία (μπορείτε να τις βρείτε παρακάτω) και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Eugene Kaspersky και Antarctic Biennale για μεγέθυνση

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).