Europol ομάδα ελέγχου ξεπλύματος χρήματος με Bitcoin

Ο πόλεμος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το Bitcoin συνεχίζεται, καθώς οι αρχές της ΕΕ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια ομάδα στην Europol για να ασχοληθεί με δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος με το ψηφιακό νόμισμα.

Τρεις διαφορετικές οργανώσεις θα είναι υπεύθυνες για τις καθημερινές εργασίες της ομάδας: η Europol, η Interpol, και το Basel Institute on Governance.

Η ομάδα εργασίας φέρεται να μπαίνει στην τελευταία φάση σε ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τις 13 Νοεμβρίου του 2015.europol

Από τότε οι Ευρωπαϊκές αρχές φέρεται να ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη ρύθμιση του Bitcoin σε όλη την Ευρώπη. Τα αρχικά σχέδια προτάθηκαν το Φεβρουάριο του 2016 και εγκρίθηκαν τον Ιούλιο του 2016.

Επίσης, προς το τέλος Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα αποθηκεύει τα δεδομένα της πραγματικής ταυτότητας του χρήστη και της διεύθυνσης που χρησιμοποιεί για πληρωμές με bitcoin (wallet address).

Αυτή η νέα ομάδα εργασίας είναι μια προσθήκη στην αυξανόμενη παρουσία της ΕΕ στην αγορά του κρυπτο-νομίσματος, το οποίο οι ρυθμιστικοί φορείς της ΕΕ θέλουν να κρατήσουν υπό έλεγχο.

Υποστηρίζουν φυσικά ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την εξάλειψη δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος που βοηθούν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία έκθεση που να δείχνει σαφώς ότι το Daesh (ISIS) ή άλλες τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούν το Bitcoin.

Εν τω μεταξύ η συμμετοχή της Interpol διασφαλίζει ότι ακόμα και τα κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τη βάση δεδομένων, όταν χρειαστεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).