Η Europol “έριξε” το botnet RAMNIT

Η ομάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της “έριξε” το , το οποία είχε μολύνει 3.2 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.Malware RAMNIT

Η ομάδα της NCA (National Crime Agency) συνεργάστηκε με τα αντίστοιχα τμήματα στην Ολλανδία, την Ιταλία και τη Γερμανία για να κλείσει τους διακομιστές διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιούσε το botnet.

Το RAMNIT ήταν υπεύθυνο για την εξάπλωση malware μέσω φαινομενικά αθώων που αποστέλλονταν με emails ή ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιήθηκε από τους απαταιώνες κυρίως για να υποκλέπτουν χρήματα από που ιδιοκτήτες ήταν χρήστες των Windows.

“Αυτό το κακόβουλο λογισμικό δίνει ουσιαστικά στους εγκληματίες ένα backdoor ώστε να μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας, να έχουν πρόσβαση στις εικόνες σας, τους κωδικούς πρόσβασης σας ή άλλα προσωπικά δεδομένα. Το χρησιμοποιούν ακόμα για να κυκλοφορούν περαιτέρω μηνύματα spam ή να ξεκινήσουν παράνομες επιθέσεις σε άλλες ιστοσελίδες,” δήλωσε ο Steve Pye της NCA.

Σήμερα πραγματοποιείται ανάλυση στους διακομιστές και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει η NCA. Να αναφέρουμε ότι Europol ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη του RAMNIT από την Microsoft.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).