Europol: Όταν η Μαφία παρανομεί στο διαδίκτυο

106 μέλη της ιταλικής μαφίας συνελήφθησαν για SIM swapping, BEC scams και phishing.

Μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Europol, της ιταλικής και της ισπανικής αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη 106 μελών της ιταλικής μαφίας για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

mafia

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τενερίφη, (Κανάριοι Νήσοι της Ισπανίας), σε μια επιχείρηση από τις αρχές με το όνομα “Fontana Almabahia”.

Τα μέλη της μαφίας κατηγορούνται για δραστηριότητες που σχετίζονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και οι αρχές τις περιέγραψαν ως “υψηλού βαθμού τεχνικής”.

Η ομάδα πραγματοποιούσε SIM swapping, phishing και για να παραβιάσει δίκτυα εταιρειών και να κλέψει κεφάλαια ή να ξεγελάσει υπαλλήλους για να στείλουν πληρωμές σε λάθος λογαριασμούς σε ένα κλασικό σχήμα απάτης που ονομάζεται “BEC”.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις τακτικές, η ομάδα έκλεψε και αργότερα ξέπλυνε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο λογαριασμών και ψεύτικων εταιρειών για να τα ξεπλένει.

Οι περισσότερες από τις εταιρείες που έπεσαν θύματα είχαν έδρα στην Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, , Λιθουανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι άρχισε να παρακολουθεί την ομάδα από τον Ιούνιο του 2020 όταν εντόπισε επικίνδυνα άτομα που συνδέονταν με την Ιταλική μαφία στους Κανάριους νήσους

Τα άτομα αυτά συνδέονταν με τέσσερις ιταλικές μαφιόζικες οργανώσεις (Camorra Napolitana, Nuvoletta, η Casamonica και Sacra Corona Unita).

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι παρακολουθούσε από την αρχή τους υπόπτους και τον τελευταίο χρόνο πολύ περισσότερο για να κατανοήσει και να μάθει την εσωτερική τους δομή.

Οι ηγέτες ήταν μέλη της ιταλικής ναπολιτάνικης μαφίας, οι οποίοι ταξίδευαν συχνά στα Κανάρια για να επιβλέπουν τις επιχειρήσεις τους.

https://twitter.com/policia/status/1439871199794827266

Όπως κάθε μαφιόζικη επιχείρηση, η ομάδα δεν πραγματοποιούσε απλώς κλοπές. Κατάφεραν να διεισδύσουν σε πολλά στρώματα της κοινωνίας των Καναρίων Νήσων, όπως επιχειρηματικά δίκτυα, δικηγορικά γραφεία και τράπεζες.

“Αυτό το επίπεδο όχι μόνο έδωσε στην συγκεκριμένη οργάνωση π για ξέπλυμα χρήματος, αλλά και για τις διαφορετικές εγκληματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν σε όλη την Ισπανία”, ανέφεραν οι αρχές.

Η ομάδα συνδέθηκε επίσης με κύκλους πορνείας, πωλήσεις όπλων, ναρκωτικών, απαγωγές, απάτες, πλαστογραφία εγγράφων, απάτες στην Κοινωνική Ασφάλιση, ληστείες, εκβιασμούς και δύο δολοφονίες στο μικρό αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η ομάδα χρειαζόταν εκατοντάδες τραπεζικούς λογαριασμούς για να ξεπλύνει τα κλεμμένα κεφάλαιά της. Οι λογαριασμοί αυτοί έπρεπε να ανοίγουν και να κλείνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό για να αποτρέψουν το πάγωμα των κεφαλαίων τους.

Κάποια στιγμή, για να αποκτήσει πρόσβαση σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς, η ομάδα απήγαγε μια γυναίκα και την ανάγκασε να ανοίξει 50 τραπεζικούς λογαριασμούς για λογαριασμό της οργάνωσης. Στη συνέχεια την έβαλε να αδειάσει τον λογαριασμό της από ένα ΑΤΜ.

Οι αρχές διέλυσαν την ομάδα την περασμένη εβδομάδα μετά από 16 επιδρομές στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, στην Ισπανία το Τορίνο και την Ιζέρνια στην Ιταλία.

Συνέλαβαν 106 άτομα, πάγωσαν 118 τραπεζικούς λογαριασμούς, κατέσχεσαν 224 πιστωτικές κάρτες, 402 δένδρα μαριχουάνας, μαζί με εξοπλισμό υπολογιστών, τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Ένα βιβλίο που κατασχέθηκε στις επιδρομές έδειξε ότι η ομάδα είχε αποκτήσει περισσότερες από 80 κάρτες SIM που ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές επιθέσεις SIM swapping.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
SIM swapping,phishing,Europol,μαφία,μαφία ιταλία,μαφία καμόρα,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).