Europol: Όταν η Μαφία παρανομεί στο διαδίκτυο

106 μέλη της ιταλικής μαφίας συνελήφθησαν για SIM swapping, BEC scams και phishing.

Μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Europol, της ιταλικής και της ισπανικής αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη 106 μελών της ιταλικής μαφίας για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

mafia

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τενερίφη, (Κανάριοι Νήσοι της Ισπανίας), σε μια επιχείρηση από τις αρχές με το “Fontana Almabahia”.

Τα μέλη της μαφίας κατηγορούνται για δραστηριότητες που σχετίζονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και οι αρχές τις περιέγραψαν ως “υψηλού βαθμού ς”.

Η ομάδα πραγματοποιούσε επιθέσεις SIM swapping, phishing και vishing για να παραβιάσει δίκτυα εταιρειών και να κλέψει κεφάλαια ή να ξεγελάσει υπαλλήλους για να στείλουν πληρωμές σε λάθος λογαριασμούς σε ένα κλασικό σχήμα απάτης που ονομάζεται “BEC”.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις τακτικές, η ομάδα έκλεψε και αργότερα ξέπλυνε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο λογαριασμών και ψεύτικων εταιρειών για να τα ξεπλένει.

Οι περισσότερες από τις εταιρείες που έπεσαν θύματα είχαν έδρα στην Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Λιθουανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι άρχισε να παρακολουθεί την ομάδα από τον Ιούνιο του 2020 όταν εντόπισε επικίνδυνα άτομα που συνδέονταν με την Ιταλική μαφία στους Κανάριους νήσους

Τα άτομα αυτά συνδέονταν με τέσσερις ιταλικές μαφιόζικες οργανώσεις (Camorra Napolitana, Nuvoletta, η Casamonica και Sacra Corona Unita).

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι παρακολουθούσε από την αρχή τους υπόπτους και τον τελευταίο χρόνο πολύ περισσότερο για να κατανοήσει και να μάθει την εσωτερική τους δομή.

Οι ηγέτες ήταν μέλη της ιταλικής ναπολιτάνικης μαφίας, οι οποίοι δευαν συχνά στα Κανάρια για να επιβλέπουν τις επιχειρήσεις τους.

Όπως κάθε μαφιόζικη επιχείρηση, η ομάδα δεν πραγματοποιούσε απλώς κλοπές. Κατάφεραν να διεισδύσουν σε πολλά στρώματα της κοινωνίας των Καναρίων Νήσων, όπως επιχειρηματικά δίκτυα, δικηγορικά γραφεία και τράπεζες.

“Αυτό το επίπεδο όχι μόνο έδωσε στην συγκεκριμένη οργάνωση πόρους για ξέπλυμα χρήματος, αλλά και για τις διαφορετικές εγκληματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν σε όλη την Ισπανία”, ανέφεραν οι αρχές.

Η ομάδα συνδέθηκε επίσης με κύκλους πορνείας, πωλήσεις όπλων, διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές, απάτες, πλαστογραφία εγγράφων, απάτες στην Κοινωνική Ασφάλιση, ληστείες, εκβιασμούς και δύο δολοφονίες στο μικρό αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η ομάδα χρειαζόταν εκατοντάδες τραπεζικούς λογαριασμούς για να ξεπλύνει τα κλεμμένα κεφάλαιά της. Οι αυτοί έπρεπε να ανοίγουν και να κλείνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό για να αποτρέψουν το πάγωμα των κεφαλαίων τους.

Κάποια στιγμή, για να αποκτήσει πρόσβαση σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς, η ομάδα απήγαγε μια γυναίκα και την ανάγκασε να ανοίξει 50 τραπεζικούς λογαριασμούς για της οργάνωσης. Στη συνέχεια την έβαλε να αδειάσει τον λογαριασμό της από ένα ΑΤΜ.

Οι αρχές διέλυσαν την ομάδα την περασμένη εβδομάδα μετά από 16 επιδρομές στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, στην Ισπανία το Τορίνο και την Ιζέρνια στην Ιταλία.

Συνέλαβαν 106 άτομα, πάγωσαν 118 τραπεζικούς λογαριασμούς, κατέσχεσαν 224 πιστωτικές κάρτες, 402 δένδρα μαριχουάνας, μαζί με εξοπλισμό , τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Ένα βιβλίο που κατασχέθηκε στις επιδρομές έδειξε ότι η ομάδα είχε αποκτήσει περισσότερες από 80 κάρτες SIM που ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές επιθέσεις SIM swapping.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

SIM swapping,phishing,Europol,μαφία,μαφία ιταλία,μαφία καμόρα,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).