Ευρωπαϊκή Ένωση: αντιμονοπωλιακή έρευνα στη Microsoft για την υπηρεσία Teams

Οι αρχές επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια αντιμονοπωλιακή έρευνα στη Microsoft για την υπηρεσία βίντεο και μηνυμάτων Teams, αναφέρει σήμερα το Politico:

monopoly game

Μια έρευνα βασισμένη σε μια καταγγελία του 2020 από τη Slack θα βάλει την Microsoft απέναντι από την ΕΕ που ετοιμάζει επίσημο έλεγχο στην εταιρεία. Η κίνηση έρχεται μια δεκαετία περίπου μετά την λήξη μιας μακροχρόνιας αντιμονοπωλιακής διαμάχης για την κατάχρηση της θέσης της σαν ένα ισχυρό προμηθευτή λογισμικού για την προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ επικεντρώνονται σε καταγγελίες που αναφέρουν ότι είναι άδικο από την Microsoft να συνδέει το Microsoft Teams και άλλο λογισμικό με την ευρέως χρησιμοποιούμενη σουίτα Office.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να κλιμακώσει γρήγορα την έρευνα και ετοιμάζει μια λίστα ενστάσεων με προβλήματα ανταγωνισμού που υπάρχουν με τη συμπεριφορά της εταιρείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΕ έστειλε αιτήματα σε ανταγωνιστές και πελάτες της Microsoft ζητώντας αποδεικτικά στοιχεία που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην έρευνα. Τέτοιες αιτήσεις πρόσβασης αποτελούν συχνά προοίμιο για την έναρξη μιας επίσημης έρευνας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
Microsoft Teams,Teams,Ευρωπαϊκή Ένωση

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).