Ευρώπη συρρικνώνει τους σιδηροδρόμους υπέρ της οδοποιίας

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν συρρικνώνουν “συστηματικά” τους σιδηροδρόμους τους και τους στερούν χρηματοδότηση, ενώ διοχετεύουν τα για την επέκταση του οδικού τους δικτύου, σύμφωνα με μια δημοσίευση από τον Guardian.

railways

Το μήκος των αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 60% από το 1995 μέχρι το 2020, ενώ οι σιδηρόδρομοι συρρικνώθηκαν κατά 6,5%, σύμφωνα με έρευνα των γερμανικών thinktanks Wuppertal Institute και T3 Transportation.

Για κάθε $1 που ξόδεψαν οι κυβερνήσεις για την κατασκευή σιδηροδρόμων, ξόδεψαν $1,7 για την κατασκευή δρόμων.

“Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή”, δήλωσε η Lorelei Limousin, ακτιβίστρια για το κλίμα της Greenpeace. “Βλέπουμε τις συνέπειες σήμερα με το κλίμα, αλλά και με ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς εναλλακτική λύση εκτός από τα αυτοκίνητα”.

Μια μελέτη της Greenpeace (PDF) διαπίστωσε ότι στην ΕΕ, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησαν 1,6 τρις δολάρια από το 1995 μέχρι το 2018 για να επεκτείνουν τους δρόμους τους, και μόλις 0,99 τρις δολάρια για να επεκτείνουν τα σιδηροδρομικά τους .

Την τετραετία που ακολούθησε (2018-21), οι επενδύσεις για σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές μειώθηκαν από το 66% σε 34%.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επτά χώρες επένδυσαν περισσότερα στους σιδηροδρόμους παρά στους δρόμους, οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι υπόλοιπες ξόδεψαν περισσότερα στους δρόμους παρά στους σιδηροδρόμους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Φυσικά η ΕΕ, θα αύξανε την χρήση αυτοκινητοδρόμων, αφού νοιάζεται για το περιβάλλον (!). Άλλωστε οι δρόμοι δεν κατασκευάζονται από παράγωγα πετρελαίου, οπότε θα κάνουν λιγότερες εξορύξεις και θα περιορίσουν την μόλυνση του πλανήτη. Επίσης ένας σιδηρόδρομος, χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια και μεταφέρει λιγότερους ανθρώπους, από τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που συνήθως μεταφέρου 1-2 άτομα το καθένα. Μήπως μας δουλεύει κάποιος ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).